Home » Babymetal – 013 (Tilburg) 3/12/2023

Babymetal – 013 (Tilburg) 3/12/2023

door Tasmara van Ballegooij - van Loon
680 views 4 minuten leestijd

Vandaag trotseren de we de sneeuw voor Babymetal en hun support Wargasm. Best wel letterlijk, want de rij is zo lang dat we 50 minuten in de sneeuw staan voor we binnen zijn. Gelukkig is het binnen warm en zijn we op tijd binnen voor de eerste band.

Wargasm trapt af om 20:00 stipt en ik moet zeggen dat de band we aangenaam verrast. De band wordt aangevoerd door een frontman en een frontvrouw Sam Matlock en Milkie Way, die beiden laten zien dat ze veel verschillende vormen van zang beheersen. Van rap tot rock en van screams tot clean alles komt er uit. De zangeres is niet altijd even zuiver, maar dat maakt ze goed met haar performance. Ze spelen ook beiden gitaar/bas in diverse nummers. De band is een live band, die ze voor de tour hebben samengesteld, want het is eigenlijk een duo. Muziekanten Edison Hunter (gitarist), Adam Breeze (drums) en Adam Crilly (DJ, electronics & vocalen) zetten een strakke set neer. Ze krijgen het publiek erg goed mee en de zaal is erg enthousiast gedurende de hele set. Een erg goed voorprogramma.

Setlist: Venom, Rage All Over, Minigun, Fukstar, Modern Love, Bang Ya Head, Feral, D.R.I.L.D.O, Do It So Good, Spit

Babymetal wat ooit begon als kleine meisjes in een metalband zijn nu opgeroeide dames in een metalband geworden. Uiteraard hebben ze het format weinig veranderd, maar je merkt in de nieuwere nummers de groei in vocalen en volwassenheid van de muziek. Er zijn krachtige vocalen te horen die ze voorheen niet zo hadden kunnen neerzetten. Zoals we gewend zijn van babymetal is alles volledig gechoreografeerd, maar ze gaan we meer de interactie met het publiek aan dan ze in het verleden gedaan hebben. De zang is helaas niet altijd zuiver, vooral in de nummers Gimme Chocolate en Mgitsune valt dit extra op, maar ze maken er zo’n feest van dat niemand dat iets deert. De band speelt de sterren van de hemel en de dames zetten een spetterende show neer. De steeds veranderende beelden op de backdrop helpen daar ook zeker een handje mee. Soms komen er beelden van het publiek op de backdrop, soms animaties of tekst. Na het nummer Metali volgt een gave gitaar solo en een stuk instrumentaal. Door de maskers kan je helaas niet zien wie van de Kamibandleden het is die de solo uitvoert op ieder instrument. De band speelt oude bekende grote hits en nieuwere nummers door elkaar in de set. Er wordt flink gefeest, gesprongen, gemosht en meegezongen door het publiek. Ondanks de vrij korte set van ongeveer een uur was het wel één groot feest. Babymetal blijft dus echt een band om te gaan zien als ze weer in Nederland zijn.

Setlist: Babymetal Death, Gimme Chocolate, PA PA YA, Distortion, BxMxC, Maya, Syncopation, Monochrome, Metali, Megitsune, Headbanger, Road of Resistance

Foto’s door Kim Tielemans https://kimtielemansmedia.pixieset.com/babymetal/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00