Home » Blind Channel + Trash Boat + I Prevail – 013 (Tilburg) 15/03/2023

Blind Channel + Trash Boat + I Prevail – 013 (Tilburg) 15/03/2023

door Jochem van der Steen
2,2K views 4 minuten leestijd

Woensdag 15 maart was het dan eindelijk zo ver. Na meerdere verplaatsingen staat I Prevail na 3 jaar in 013. Ze nemen twee support acts mee, Blind Channel en Trash Boat. Dit belooft een goede avond te worden.

De avond begint met Blind Channel. Deze Finse Post-hardcore band deed in 2021 mee aan het Eurovisiesongfestival en heeft daar al veel bekendheid mee gekregen. Er stonden dan ook meerdere fans al lekker mee te schreeuwen en te dansen. Hierdoor was er meteen een goede sfeer. Blind Channel maakt een goede indruk, het moment dat ze op stage springen. P ercussionist Aleksi Kaunisvesi rent en springt rond. De energie wordt dan ook snel gematched in de zaal. Het duurt niet lang voordat de eerste moshpit ontstaat en de energie van het publiek blijft de hele set sterk. Ze spelen een halfuurtje en sluiten dan af met hun bekendste nummer Dark Side waarbij ze voor de laatste keer de energie nog even omhooghalen.

Na 20 minuten rust komt Trash Boat tevoorschijn. Deze Britse Melodic hardcore band komt goed binnen. Ze verwelkomen het publiek meteen, doen een kleine introductie en zorgen ervoor dat het hele publiek mee springt. Je merkt meteen dat Tobi een goede zangstem heeft en goed weet hoe hij een publiek mee moet laten doen. Toch valt de energie van het publiek een paar keer weg, maar dat maakt voor de band niet heel veel uit. Ze pakken het elke keer weer goed op en na een tijdje ontstaat dan toch die moshpit. De band kent ook l veel serieuze nummers. De teksten laten goed zien waar ze voor staan. Ook zingen ze een cover van Linkin Park, genaamd Given Up. Een goede cover die iedereen meezingt. Na 40 minuten sluiten ze dan toch af met een rustiger nummer en verlaten ze het podium om ruimte te maken voor I Prevail.

Dan is het na een halfuurtje opbouwen tijd voor I Prevail. De band uit South field Michigan, USA maakt een geweldig entree. Met de kleine lichtshow die ze hebben, trekken ze meteen de aandacht van het hele publiek. Zodra ze er zeker van zijn dat ze van iedereen de aandacht hebben, komen ze oplopen. Ze beginnen met een nummer van het nieuwste album True Power, waarin Brian Burkheiser meteen zijn mooie zangstem kan laten horen en waar Eric Vanlerberghe zijn grunts goed tot zijn recht komen. De band zorgt ervoor dat alles op stage actief blijft door rond te springen en goed gebruik te maken van het podium.

Het duurt niet lang of de eerste moshpit ontstaat en nu voelt het alsof de show officieel begonnen is. Er wordt geheadbangd en overal waar je kijkt zie je de vuisten in de lucht. In de eerste vijf nummers is er geen tijd om even bij te komen. De energie die ze op het podium af geven wordt alleen maar extremer, omdat de band geen seconde stil staat. De gitaristen maken goed gebruik van het podium, maar blijven wel veel aan hun eigen kant van destage staan. Drummer Gabe Helguera slaat er lekker op los en maakt er een mooie show van.

Toch is het na een paar nummers tijd voor een beetje rust. In de rust vertelt Eric hoe blij ze zijn dat ze na 3 jaar uitstellen dan toch hun eerste show in Tilburg ooit kunnen spelen en hoe blij ze zijn dat er toch nog een volle zaal staat. Dat hadden ze nooit verwacht. Zeker niet omdat ze in eerste instantie in de kleine zaal van 013 zouden staan en ze alsnog de grote zaal hebben kunnen uitverkopen. Dat is ook niet gek, want 013 zou in eerste instantie hun eerste Nederlandse show ooit zijn. Na de kleine speech spelen ze Hurricane, een rustig emotioneel nummer waarbij alle telefoons de lucht in gaan om de zaal te verlichten.

Na 2 rustige nummer spelen ze een cover, Chop Suey! Hierdoor komt het publiek weer lekker los. Dit is ook het punt waar veel mensen zich waarschijnlijk realiseren dat het concert bijna is afgelopen en gaan er meerdere mensen de lucht in om te gaan crowdsurfen. De show komt daarna snel aan zijn einde. Ze bedanken de zaal en lopen af, natuurlijk verwacht iedereen nog een encore en het duurt dan ook niet lang voordat de band weer op het podium verschijnt om hun twee grootste hits te spelen.

I Prevail heeft een geweldige show neergezet. Dit kon je na de show nog steeds horen door alle fans die de show besproken.. Ik denk dat ik voor meerdere mensen spreek als ik zeg dat deze band maar snel terug moet komen naar Nederland.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00