Home » Bloodshed Fest – Dynamo (Eindhoven) 11&12/10/2013

Bloodshed Fest – Dynamo (Eindhoven) 11&12/10/2013

door Patrick Spruytenburg
492 views 3 minuten leestijd

Dit weekend staat Dynamo Eindhoven weer in het teken van Bloodshed Fest: een internationaal festival voor liefhebbers van grindcore en aanverwante genres. In 2 dagen tijd zullen niet minder dan 34 bands op 2 verschillende podia staan.
2013-10-11 - bloodshedfest - 011Opvallend bij binnenkomst is het grote aantal Engels, Duits, Vlaams en Frans sprekende bezoekers, bij vlagen krijg ik het idee dat het Nederlands wel eens in de minderheid zou kunnen zijn. Het festival is niet uitverkocht, maar kent een fikse opkomst. Met name de kelder is bij ieder optreden afgeladen vol en ook de grote zaal is bij ieder optreden goed gevuld. De afwisselende programmering zorgt er voor dat het mogelijk is om iedere band volledig te zien en horen, en veel bezoekers gaan hier ook voor.
Het atrium is omgebouwd tot een grote merchandise stand en in diverse hoeken kan er naar hartelust tussen vinyl en CD’s gesnuffeld worden. Achter de bar draaien de vrijwilligers op volle toeren in diverse shifts om de toestroom van bier te garanderen. Ondanks de voor outsiders “heftige uitstraling” heerst er binnen absoluut een gemoedelijk sfeertje.
2013-10-12 - bloodshedfest - 045Hoewel grindcore natuurlijk de grote rode draad door de hele programmering is, en ik bands gehoord heb die ik niet of nauwelijks van elkaar zou kunnen onderscheiden, heb ik ook het tegenovergestelde gehoord: bands die niet vies zijn om wat punk of metal door de (veelal) korte nummers te mixen. Want opvallend waren een aantal lange setlists op het podium: 20 nummers die in een optreden van 20 minuten verpakt werden. Er circuleren grapjes op internet dat wanneer je een kwartiertje te laat arriveert, je een optreden gemist hebt. Hier zit toch echt een kern van waarheid in…
Hoe later op de avond, hoe meer dronken bezoekers, maar ook een stijgende lijn in de stemming. In de pit wordt flink gebeukt, maar wanneer iemand onderuit gaat reiken vele helpende handen om de gevallene weer overeind te helpen en continuiteit in het gebeuk te realiseren. De security’s staan eigenlijk een beetje lachend aan de kant mee te kijken, ingrijpen is absoluut niet noodzakelijk.
Terugkijkend op mijn eerste Bloodshed Festival moet ik bekennen dat ik geen CD’tje gekocht heb, en dat de muziek van de vele bands niet echt mijn ding is. Maar alleen al voor de sfeer zou ik meteen terug gaan!
Line up vrijdagavond (kelder)
Merciless Precision – Unrest – Matka Teresa – Radio Bikini – Blood I Bleed – Dead in the Dirt – Lycantrophy
Line up vrijdagavond (mainstage)
Abjured – Slavebreed – Blockheads – Hellshock – Gadget – Nausea
Line up zaterdag (kelder)
Shoot the Bastard – The Shining – Suffering Quota – Evisorax – Gentle art of Chockin’ – The Afternoon Gentlemen – Buiten Gebruik – Planks – Bloody Phoenix – Cold World – Geriatric Unit
Line up zaterdag (mainstage)
Warfuck – Human Error – Deathrite – Undergang – Abandon Incarnate – Chapel of Disease – Speedwolf – The Secret – Anatomia – Extreme Noise Terror


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00