Home » Chalice, Growing Horns, Fragmentum – JC Tranzit (Kortrijk, België) 21/04/2018

Chalice, Growing Horns, Fragmentum – JC Tranzit (Kortrijk, België) 21/04/2018

door Filip van der Linden
286 views 3 minuten leestijd

De Belgische death/thrash-band Chalice stelde zopas zijn nieuwe album Ashes Of Hope live voor in JC Tranzit in Kortrijk (B) en vierde meteen de twintigste verjaardag van de band. Twee bands mochten het publiek opwarmen: Fragmentum en Growing Horns.
 
Fragmentum bestaat uit een duo. De bedoeling is dat een drummer en bassist nog aansluiten, maar tot ze die gevonden hebben, treden Jan en Gunnar als tweemansband op, met de andere instrumenten die computergewijs meelopen. Als je dat even wegdenkt, brengt Fragmentum een prima show met melodieuze death/doom. Op hun vorig jaar uitgebrachte EP coverden ze nog opvallend Daft Punk, maar in Kortrijk hielden ze het bij een door het publiek fel gesmaakte versie van Dark Path van Amorphis om hun set af te sluiten.
 
 
Growing Horns brengt sludgemetal met flink wat doom, een klein beetje stoner en soms wat death. Denk aan Down en Goatsnake en vooral aan Acid Bath. Growing Horns speelde in Kortrijk een prima set, maar had het niet makkelijk om het publiek mee te krijgen op zijn trip. Ze deden nochtans hun stinkende best en kregen met veel zwoegen toch wat beweging in de eerste rijen.
 
 
 
Voor hoofdact Chalice was er van bij de start gejoel tot achter in de zaal en ook de band zelf stapte met een brede glimlach op het podium van JC Tranzit. Alle bandleden stonden of zaten zichtbaar te genieten op het podium. En het deed deugd om deze band met zoveel vertrouwen aan het werk te zien. Een paar nuances van het album hoorde je niet terug in Kortrijk, maar daar kreeg je wel tonnen energie voor in de plaats.
 
Het optreden was een perfecte afspiegeling van het album Ashes Of Hope, te beginnen bij Amongst The Damned en eindigend bij A Death Without Warning. Om helemaal een weerspiegeling te zijn van de opnames mocht backingvocaliste Febe meedoen tijdens Cult Of Serpents.
 
Zanger Pieter is de voorbije vijftien jaar in de band uitgegroeid tot een echte publieksmenner. Hoe hij al gruntend door de eerste rijen wandelt en hoe hij met veel gevoel voor drama tegen de vlakte gaat in het slot van A Death Without Warning. Het geluid zat prima, de band stond er als een hecht team en het publiek was helemaal mee. Een leuk avondje death en thrash in Kortrijk.
 
Chalice kreeg een toegift van vier nummers. Daarvoor haalden ze  Parasites Of Hatred, Reflect, Dead Nations en When Your Gods Are Sleeping uit hun vorige album There Is Nothing.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00