Home » CKY – 013 (Tilburg) 31/07/2019

CKY – 013 (Tilburg) 31/07/2019

door eilish@rockportaal.nl
197 views 2 minuten leestijd

CKY, ofwel Camp Kill Yourself, zijn toch wel een behoorlijke naam in de punkscène geworden. De Amerikaanse rockband had wel een beetje pech vandaag, het publiek was ook erg verrast toen ze maar met zijn tweeën op het podium stonden. De bassist miste. Hoe dat kwam? Nog niet zeker, maar er gingen genoeg geruchten rond. Ondanks deze pech was het een prima avond en was het publiek blij met de moeite die de twee mannen deden.
De support act van CKY deze avond is ook wel een geval apart. De Nederlandse punkband Pizza Knife komt op met kippenmaskers en de zanger zelfs met een fakkel. Ze starten hun performance met een nummer dat bestaat uit kippengeluiden en een oorverdovend gitaargeluid. Het is meteen duidelijk dat deze mannen zichzelf niet al te serieus nemen, maar dat werkt vanavond alleen maar in hun voordeel. Midden in de act springt de zanger de zaal in en start zijn eigen moshpit. Het publiek doet hier met plezier aan mee. Al is er amper een woord te verstaan van wat er uit de mond van de zanger komt, het is een geweldige show. De band slaagt er prima in om de toeschouwers wakker te schudden en enthousiast te maken. Respect!
De mannen van CKY komen onder luid applaus op. Het gemis van de bassist is niet te missen, maar daar lijken mensen verder niet op te reageren. Minder enthousiast worden de fans er in ieder geval niet van. Wanneer de ijzeren gitaarriffs beginnen, valt het al helemaal niet meer op dat er enkel twee mensen op het podium staan. Er komt in ieder geval genoeg geluid uit! Helaas is het wel duidelijk te horen dat een deel van de muziek op band staat en dus niet live gespeeld wordt, maar hier winden de mannen verder ook geen doekjes om. Het zal een last-minute oplossing geweest zijn en het is moedig van de band om hier gewoon eerlijk voor uit te komen.
De muziek van CKY is redelijk simpel en voor de mensen die de band niet kennen kan het op een gegeven moment wat eentonig worden, maar de echte fans horen de liefde voor stevige rock doorklinken in de uitbundige nummers die gespeeld worden. De show lijkt snel te gaan. Waarschijnlijk iets sneller dan bedoeld was. Wel nemen de bandleden achteraf de tijd om te helpen het podium op te ruimen en hierbij ook nog een aantal fans aan te spreken, wat dan wel weer erg sympathiek overkomt.


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00