Home » Claw Boys Claw – Effenaar (Eindhoven) 29/01/2016

Claw Boys Claw – Effenaar (Eindhoven) 29/01/2016

door Maurice Tonies
179 views 5 minuten leestijd

Met grote regelmaat programmeert de Effenaar de allernieuwste acts van het moment. Vanavond is dit niet het geval. De grote zaal is gereserveerd voor drie bands die al jarendag op diverse podia en festivals te zien zijn geweest en bij elkaar opgeteld al meer dan 75 jaar bestaan. De muzikale sporen zijn dan ook al volop verdiend en een goedgevulde Effenaar in Eindhoven wacht in spanning af wat er komen gaat!
Green Hornet, support to Bettie Serveert and Claw Boys Claw, Effenaar (Eindhoven) 29/01/2016
Lang hoeft het publiek niet te wachten, want het is nog amper acht uur als Green Hornet het podium betreedt. Het trio uit Groningen wordt ook wel “The Godfathers of Garagerock in Nederland” genoemd en daar is geen woord aan gelogen. Het trio, wat in een compacte setting op het podium staat, gaat er meteen volop tegenaan. De energie spat van het podium en de rauwe garagerock klinkt hard door de speakers. Alleen al voor de beleving moet je deze band een keer gezien hebben. Ze stralen van oor tot oor en het is ook lachwekkend om te zien hoe een boomlange vent zich achter een orgel hurkt, wat misschien  maar op pootjes staat van een 70 centimeter. Tussendoor klinken nog meer dan droge grappen van zanger en gitarist Olaf. Na een paar nummers hangt ook de toetsenist een gitaar om en zo wordt het nog een stukje harder in de Effenaar. Het publiek geniet van de verrichtingen van de mannen en de vuisten gaan de lucht in. En ja! Dat is meer dan terecht!
Betty Serveert, with Green Hornet and Claw Boys Claw - Effenaar (Eindhoven) 26/01/2016
Velen kennen Bettie Serveert alleen van naam of van het album Palomine, maar de Amsterdamse formatie heeft in de afgelopen 25 jaar nog veel meer uitgebracht, waaronder het recentere album Oh Mayhem! Vanavond krijgt de Effenaar dan ook een lesje geschiedenis in de discografie van Bettie Serveert. Men geeft al snel aan dat ze ook wat nieuws zullen gaan spelen en zo blijkt dat de Amsterdammers niet stil blijven zitten. Wie weet hoe ze dan ook dit jaar hun 25-jarig bestaan meer glans gaan geven. Ook deze band blijkt er meer dan zin in te hebben en straalt. Het lijkt dan ook alsof de bands backstage al een hele leuke dag erop hebben zitten en deze vrolijke vibe op het podium graag voortzetten. Zangeres Carol van Dijk is goed bij stem en weet het publiek al snel voor zich te winnen. De frontvrouwe van Bettie Serveert zou je eigenlijk meer als “one of the guys” kunnen omschrijven en aangezien ze met grote regelmaat met haar ogen dicht staat te spelen blijft het een interessante persoonlijkheid om naar te kijken. En vooral om veel naar te luisteren!  Er wordt gesprongen, gedanst en meegezongen. De fans van vroeger zijn samen met de band een dagje ouder geworden. De jeugdige bezoeker blijft een beetje achterwege en mist een geweldige show, maar och, het is zoals de band zelf afsluit The Kids Are Alight!
With Green Hornet and Bettie Serveert - Effenaar (Eindhoven) 29/01/2016
De afsluitende act van vanavond behoeft bijna geen introductie meer. Peter te Bos en zijn Claw Boys Claw hebben de weg naar Eindhoven gevonden om wederom een sterke show neer te zetten. Vanaf het eerste moment is het feest in de grote zaal van de Effenaar. Om een of andere reden wordt iedereen vrolijk als ze naar Peter te Bos kijken, maar eigenlijk is dat ook niet gek. De charmante zanger beweegt op zijn karakteristieke wijze over het podium en op zijn 65e levensjaar is hij de absolute baas van de avond. Hij kan dan wel soms wat stotteren en een weifelende poging doen om te vragen hoe het met de voetbalclub uit Eindhoven gaat, maar als hij zijn zangstem openzet is er geen speld tussen te krijgen en dat mag ook voor zijn band genoemd worden. Oude klassiekers klinken door de grote zaal, maar ook de nummers van hun perfecte comeback-plaat Hammer gaan er in als zoete koek. Stil blijven staan is geen optie. Halverwege de show duikt Peter het publiek in om daar verder te zingen. Soms wordt een artiest op handen gedragen, maar nu is dat zijn microfoonkabel, die voor de gelegenheid wat extra meters bevat, zodat hij zelfs tot achteraan in de zaal kan komen. Natuurlijk zou dit met een draadloze microfoon veel gemakkelijker gaan, maar dit brengt veel meer sfeer.
Het is vanavond passen en meten als het gaat om speeltijd voor de bands. Hoewel de techniek tussen de bands razendsnel is met het ombouwen krijgt geen enkele band de volle speeltijd zoals we gewend zijn. Daarentegen krijgen we drie energieke optredens voor onze kiezen, maar voelt het alsof de mastodonten van Claw Boys Claw nog wat meer zouden verdienen. En gelukkig dat krijgen ze! Een avond met Claw Boys Claw kan niet voorbij gaan zonder dat Rosie heeft geklonken en zo beleeft de Effenaar een topavond met drie geweldige acts!
Foto’s: Marc Koetse – Rockportaal.nlKijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00