Home » DÆMORTHAN – Chtonic

DÆMORTHAN – Chtonic

door Jochem van der Steen
1,7K views 1 minuten leestijd

De Nederlandse melodic death metal band DÆMORTHAN werd in mei 2019 opgericht door Michel Steenbekkers, Jack Elbers, Dennis van Engeland en Michael Hansen. Sjim van der Schans voegde zich later bij de band. In 2021 kwam Ian Smeets  Michael vervangen. Intussen heeft de band er al wat fraaie live optredens opzitten, maar nu is er dan hun eerste EP.

Wat gelijk opvalt zijn de veelzijdige vocalen van Jack Elbers, met name op Shadow World. Sterke grunts worden afgewisseld met indrukwekkende screams. Melodische riffs in de stijl van At The Gates en In Flames worden uitgestrooid over een tapijt van groovende baslijnen. Er wordt aangenaam gespeeld met het tempo zonder dat de algehele structuur van het nummer daar onder lijdt.

Het energieke Pandemic laat wat van de meer thrashy kant horen van de band. Het is knap hoe Deathdance gladjes van melodic death overgaat naar Suffocation stijl brutal slamming death metal. Excavations gaat zeker de live favoriet worden, het begin daarvan is gemaakt voor een wall of death of circle pit. Verrassend is het speelse basloopje wat in dat nummer ineens opduikt.

Fans van melodic death metal in het algemeen en fans van ee eveneens Nederlandse Nephylim in het bijzonder moeten deze plaat ook eens gaan luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00