Home » De beste Belgische video's voor Halloween

De beste Belgische video's voor Halloween

door Filip van der Linden
251 views 3 minuten leestijd

Vooraleer misschien opnieuw de landsgrenzen sluiten, brengen we nog snel even de mooiste metalvideo’s uit België. Allemaal ‘klassieke’ video’s en niet de lyricvideo’s waar we sinds kort mee overspoeld worden. Die zijn tegenwoordig ook best knap en visueel steeds interessanter, maar met zo’n leuk aanbod moet je voor het beste gaan.
Mordkaul is de nieuwe band van gitarist Tim Bekaert (Diablo Blvd), zanger Tommy Goffin gitarist Vincent Noben (beiden Hell City), bassist Jan Rammeloo (Bliksem, Diablo Blvd, Furia, Your Highness) en drummer Tony Van den Eynde (Leng Tch’e, Storm Upon The Masses). Mordkaul’s debuutalbum is reeds ingeblikt, met op drums Adrian Erlandsson (At The Gates, The Haunted, Cradle Of Filth, Paradise Lost, Vallenfyre, …) en met Dan Swano voor de mix en mastering. Die laatste zat eerder al achter de knoppen bij o.m. Asphyx, Bodyfarm, Marduk en Pestilence. Mordkaul brengt melodische deathmetal zoals in de jaren ’90. De eerste single en video van Mordkaul, A Swarm Of Illusions, kan je hier zien. Het album Dress Code: Blood komt later uit bij Italiaanse label WormHoleDeath.

De symfonische deathcoreband When Plagues Collide heeft een video voor Tears Of A King. De single komt uit bij het Tsjechische label Lacerated Enemy Records en is waarschijnlijk de aanloop naar een nieuw album. When Plagues Collide haalt zijn invloeden bij bands als Thy Art Is Murder en Make Them Suffer.

Iron Mask brengt op 4 december het nieuwe album Master Of Masters uit bij AFM Records en om jullie al wat op te warmen is er al de video voor Tree Of The World. Het is de eerste video met de nieuwe zanger Mike Slembrouck. Die kan je kennen van After All en van Rik Priem’s Prime.

De Gentse symfonische metalband Worlds Beyond brengt ook al in december hun debuutalbum Symphony Of Dawn uit. Dat hebben ze zelf gefinancierd, o.a. met een crowdfunding. Moonlight is na Winterstorm de tweede videosingle.

De Belgisch-Amerikaanse band Hitherside bracht vorig jaar nog het album Blue Lotus uit bij het Nederlandse label Painted Bass Records. Nu brengen ze in eigen beheer de videosingle Eighteen Of Six uit, een emotionele ode aan de overleden vader van zangeres Jennifer. Hij stierf op haar verjaardag en vanwege de viruscrisis kon ze niet bij hem zijn.

Tim’s Favourite is een zen- of grunge-metalband die al een hele tijd meedraait in het Belgische clubcircuit. Zopas brachten ze een video uit voor de track The Unbearable Lightness Of The New Atheism. Die komt van het album We, The Willing, uit 2018.

Scapeshift is een verrassend, nieuw project van Katrien Van den Hurk (Cathubodua, Raven Invicta) en Jelle Van Loo. Samen zaten ze reeds in Innervate (melodic death metal). Met Scapeshift brengen ze opnieuw melodic death metal, maar nu in combinatie met een ‘dramatic hybrid orchestral sound’. Deze video voor We Are The Fire is het eerste teken van leven, maar als we de ambitieuze aanpak en de medewerkers zien (producer Yarne Heylen van Carnation, mastering door Jens Bogren, …), dan zit er vast nog meer leuks aan te komen.

Sin Savage heeft ook al een nieuwe single en video uit: Hearts under Fire. Dat is de laatste van drie nieuwe singles. Eerder lanceerde de band al lyric video’s voor Side By Side en Blinded By Lies.

 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00