Home » Dead Cross – Effenaar (Eindhoven) 26/06/2018

Dead Cross – Effenaar (Eindhoven) 26/06/2018

door eilish@rockportaal.nl
105 views 3 minuten leestijd

Wat krijg je als je zanger Mike Patton (Faith No More), drummer Dave Lombardo (Slayer), guitarist Mike Crain (Retox) en bassist Justin Pearson (the Locust) bij elkaar brengt? Een debuutalbum van 28 minuten! Een goede maatstaaf voor wat je te wachten staat wanneer deze mannen samen het podium betreden, dit hebben ze ook meteen bewezen in de Effenaar in Eindhoven met de band Dälek als support act.
De band Dälek, bestaande uit MC Dd, Mike Manteca en DJ rEK, combineert hiphop en donkere industrial met een goede ‘do it yourself’ mentaliteit. Deze band heeft al op Roadburn gestaan, en op hetzelfde podium als Godflesh, The melvins, Mastodon en Tool. Hun muziek is voor veel mensen moeilijk onder een bepaalde stijl te plaatsen, wat ook wel begrijpelijk is als je ze live ziet. Elk nummer is duister en erg atmosferisch, en hun gebruik van sampling en een muzikale bas die niet typisch is voor hip hop maakt het moeilijk hun stijl aan te wijzen. Dit stoort echter helemaal niet wanneer ze op het podium staan en beginnen te spelen. Hun muziek nodigt je uit om je ogen te sluiten en op te gaan in het ritme.
Mike Patton en Dave Lombardo hebben hun koppen bij elkaar gestoken om de band Dead Cross te vormen, die rauwe hardcore speelt met invloeden uit trash metal. Dave gaf zelf al aan dat het debuutalbum van 28 minuten veel woede en frustratie met zich meedraagt, en dat dit ook goed terug te horen is in zijn drummen. 
,,Ik was kwaad vanwege gebeurtenissen in de wereld, zoals terroristische aanslagen”, vertelt Lombardo. ,,Ik wilde een album maken dat mijn agressie vertolkte en mijn gevoel van being pissed uitdrukte. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Als je punk en thrash speelt, moet je een beetje boos zijn.”
De band begon met Gabe Serbian als vocalist, maar hij vertrok halverwege de opname van het debuutalbum. Patton, die zijn eigen platenlabel runt, wilde het debuutalbum van Dead Cross graag uitbrengen, en leverde ook meteen een oplossing voor de missende zanger. 
,,Ik vroeg hem per sms of hij onze zanger wilde zijn. Mike ging binnen tien seconden akkoord,” vertelt Lombardo.
De performance van Dead Cross in de Effenaar doet niet tekort aan de verwachtingen van de fans. De woede en agressie is duidelijk te horen, en te zien in de gezichten van de gedreven muzikanten, net als het zweet dat al na enkele minuten op hun voorhoofden staat. De tracks worden er net zo hard doorheen gejaagd als op het debuut album van de band, en er worden ook nog een paar bekende nummers gespeeld van Slayer en Faith No More. Het publiek gaat compleet uit zijn dak, wat ook zeker wordt aangemoedigd door de muzikanten. Tussen de razende nummers door worden er ook nog een paar moppen getapt door de bandleden, wat zorgde voor een leuke en humoristische klik met het publiek.
Wil je een avond vol adrenaline en nummers om mee te schreeuwen? Dan is deze band zeker een aanrader!


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00