Home » Def Americans – Johnny Cash Memorial show – Klokgebouw (Eindhoven) 13/9/2013

Def Americans – Johnny Cash Memorial show – Klokgebouw (Eindhoven) 13/9/2013

door Marc Koetse
272 views 4 minuten leestijd

Voor de 5de keer organiseert het Eindhovense  Def Amercians een Memorial show n.a.v. de sterf dag van hun held, Johnny Cash. Wat ooit begon als een onbekend maar succesvol  avontuur bij Dynamo is inmiddels uitgegroeid tot een zeer succesvol jaarlijks terugkerend evenement. Zo succesvol dat na een aantal jaren een uitverkochte Effenaar, nu de volgende stap wordt gemaakt: Het Klokgebouw waar een keur aan artiesten een waar mini festival zal verzorgen .
Hillbilly HayrideBuiten bij de ingang van het Klokgebouw worden we al opgewacht door de eerste act de Hillbilly Hayride. Een uitstekende keuze om deze groep uit de peel als ontvangstcomité op te laten treden. De frisse bluegrass klanken brengen de stemming er al lekker in. Een mooie opmaat naar meer. Naar binnen dus!
De eerste act die vanavond het podium van het Klokgebouw mag betreden is Dolly I beg your pardon.  De drie Gelderse dames brengen een leuke variatie aan bluegrass.  Mooie meerstemmige zang  afgewisseld met solo’s op gitaar, banjo en mandoline en alles overstraald met een flinke dosis enthousiasme. Een kort maar krachtig kwartiertje van deze dames.
Bluegrass BoogiemenAls snel treed de volgende band aan. De Bluegrass Boogiemen stonden gisteren ook al met de Def Americans op het podium in Paradiso (zie verslag van Suzanne Boer). Daar waar het in Paradiso vooral begeleiden en nummers van Johnny Cash betrof, spelen ze vanavond vooral veel eigen werk. Nou ja, eigen werk, het is vooral Hank Wiliams dat de klok slaat en dat vind helemaal niemand vervelend in de inmiddels knap vol gelopen zaal. Johnny komt zo dadelijk wel. Ook deze band verzorgt een prima voorprogramma doorspekt met enthousiasme, humor en muzikaal kunnen.
Def AmericansAls voor de derde keer het zaal licht uitgaat is het duidelijk dat dit is waar het publiek voor is gekomen. Als op commando schuift iedereen dichter tegen het podium aan en beginnen de Def Americans hun 5de memorial show met de klanken van ‘Ain’t no grave’.  Er  volgt een afwisselend programma waarbij bekende, heel bekende en minder bekende nummers van de Man in Black voor bij komen. Uiteraard worden de Carter Sisters niet vergeten als, bij wijze van intermezzo, de Dolly Pardon dames met Kim Wolterink een paar liederen ten gehore brengen. Wel jammer dat het geluid niet goed doorkomt in de zaal (vooraan bij het podium viel het alleszins mee). Het feestje eindigt na ruim anderhalf uur met een fraaie medley waarin weer een hoop hits voorbij komen en alle artiesten nog eens  gezamenlijk het podium betreden.
Union AvenueDe after party is voor het Schotse Union Avenue, de favoriete tribute band van de organiserende band. Ook zij brengen, hoe kan het anders,  een ode aan de the man in black en doen dat niet onverdienstelijk. Het deel van het publiek dat blijft hangen maakt er nog een keer een feestje van met een dansje en een biertje. Al met al een zeer geslaagde memorial show met goede artiesten die ook in deze grote zaal goed overeind bleven. Op een paar kleine probleempjes met het geluid na liep het allemaal prima en had het publiek het uitstekend naar hun zin. Op naar volgend jaar!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00