Home » Desolate Fields – Past Apocalyptic Dates

Desolate Fields – Past Apocalyptic Dates

door Tasmara van Ballegooij - van Loon
316 views 2 minuten leestijd

Een aangename verrassing viel door mijn brievenbus toen ik het eerste album van Desolate Fields mocht ontvangen. De heren zijn sinds 2013 samen als band en hebben al veel optredens op hun naam staan. Het eerste album Past Apocalyptic Dates laat horen waar deze band zo goed in is, namelijk brute, vette metal!
Melodic post black metal zo noemt de Desolate Fields het zelf, maar er zit zo ontzettend veel meer in. In ieder nummer hoort je verschillende invloeden terug van doom tot black en van easy going rock tot progressive metal. Het is een zeer afwisselend album, wat je veel luister genot geeft. In ieder nummer zijn rustpunten, maar ook een geweldig goede opbouw naar heftigere stukken. Het is ook geweldig hoe de heren ieder nummer een eigen sfeer hebben weten mee te geven.
De instrumenten bouwen mooi op elkaar. Diverse lagen in ieder nummer die de aandacht van het luisterend oor vasthouden. Je hoort de invloeden van diverse bands goed terug in sommige nummers, maar toch hebben ze een geheel eigen stijl weten op te bouwen.
De vocalen van Jochem Lodder gaan van heerlijk clean tot modder vette grunt. Niet te veel, niet te weinig, precies goed wat betreft de hoeveelheid zang. Qua sound doet hij me denken aan de zanger van Anathema (clean) en de grunts/screams van Alcest.
Qua nummers ben ik groot fan van het nummer Enviro, nummer 3 op dit album. Het lange instrumentale intro bouwt op naar een geweldig hoogtepunt wat lekker lang aanhoud. Het is een heerlijk afwisselend nummer met vette screams/grunts, maar ook semi gesproken stukken. Je hoort de gitaar en baslijnen mooi onder elkaar, er zit ruimte tussen de instrumenten en dat vindt ik een erg groot voordeel.
Nog een nummer wat mij opviel was nummer 5, A visible mass of vapour. Een compleet instrumentaal nummer wat direct in het straatje Alcest, maar ook Long Distance Calling past. De manier waarop dit nummer overloopt in het intro van Hollow earth is ook geweldig. Ook dat nummer staat hoog in mijn favorieten lijstje.
Deze band kan ik zeker gaan toevoegen aan mijn watchlist.
De band bestaat uit:
Jochem Lodder – Vocals & keys
Alex Weisbeek – Guitar & backing vocals
Gerben Getkate – Guitar
Martijn van Beek – Bass
Mark Geurds – Drums
Tracklist:
1. Ramblings of a Stone Man
2. Stained Papers
3. Enviro
4. Vultures
5. A Visible Mass of Vapour
6. Hollow Earth
7. Past Apocalyptic Dates
8. Blister
Links:
Desolate Fields Facebook
Desolate Fields Bandcamp

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00