Home » Dynamo Bandbattle – Dynamo (Eindhoven) 17/03/2017

Dynamo Bandbattle – Dynamo (Eindhoven) 17/03/2017

door Jochem van der Steen
184 views 3 minuten leestijd

Het is natuurlijk een droom voor een beginnende metalband om op het klassieke Dynamo Metalfest te mogen staan. Vanavond strijden dan ook vier bands om die eer.

Static bijt de spits af met hun alternative rock, voorzien van synthesizer. De frontman van deze band Thimo, een student van de Metal Factory en deel uitmakende van eerdere Bandbattle winnaar Extremities, heeft werkelijk een dijk van een stem en zijn hoge uithalen zijn indrukwekkend. Hij zou zo bij Idols mee kunnen doen, maar gelukkig ligt zijn hart bij de metal. De band is nog maar net samen maar dat is aan de kwaliteit niet te horen. Het klinkt wellicht voor veel metalheads wat te gelikt maar ik kan niet ontkennen dat deze band een geluid heeft dat wel eens commercieel kon aanslaan.

Raven Called Sin speelt djent met een geluid wat dicht tegen deathcore aanleunt. De roodharige zanger geeft alles op het podium en is regelmatig op de vloer te vinden tussen het publiek. Het is  bruut, het beukt en het klinkt zeker als een klok. Het is alleen wat minder origineel.

Illusionless laat met hun progressive death horen waarom ze eerder terecht in het voorprogramma stonden van Obituary. Met een maniakale blik brengt de zanger van deze band een arsenaal aan duistere death metal nummers met

een black metal randje. Na een paar nummers heb ik de smaak te pakken en kan ik ook niet stil blijven staan bij de opzwepende muziek van deze heren. Ongetwijfeld de meest metal van alle acts en daarmee zeker ook een goede kanshebber voor de winst.

White Boy Wasted, een Rockportaal favoriet sinds we ze vorig jaar voor het eerst zagen mag de boel afsluiten. Opzwepende rock in de stijl van Peter Pan Speedrock, AC/DC en Motörhead met nummers als “The Only Hair Between Your Legs Should Be My Beard”. Nee, deze band mag je ondanks een dergelijke songtitel niet verwarren met Steel Panther, want deze jongens nemen hun werk toch wel heel serieus dat blijkt uit de professionele soundcheck. Sid van Kastel is een geboren frontman en het gebabbel met het publiek gaat hem ontzettend vlot en natuurlijk af.
 
Daarna worden de stembiljetten uitgedeeld en als ik zo om me heen kijk heb ik al een sterke indruk van wie de prijs in de wacht gaat slepen… Ik blijk gelijk te hebben, Static mag de pre-party show gaan doen in The Jack maar White Boy Wasted sleept de gewilde prijs in de wacht en mag Dynamo Metalfest gaan openen. Met hun recht-door-zee speedrock een prima keuze, deze band zal het publiek zeker perfect op kunnen warmen.
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00