Home » Eerste single van Caliban

Eerste single van Caliban

door Maurice van der Zalm
164 views 1 minuten leestijd

Na het album Zeitgeister vorig jaar komt de metalcoregigant Caliban met het nieuwe album Dystopia. Nadat alle deuren in 2020 sloten heeft Caliban zich gefocust op een energieboost in de stuido. Allereerst kwam daar natuurlijk Zeitgeister uit, maar daarnaast werd er hard gewerkt aan nieuw werk in de vorm van het nieuwe album Dystopia.
De eerste single Ascent Of The Blessed is vandaag online gegaan in een prachtige video.
Zanger Andreas Dörner zegt over de single: “This song is inspired by my imagination of a near-death-experience and the question about my life. It’s about the question if one is a good or an evil person.”
Het album is een soort instinctief en organisch ontstaan. Het resultaat is daarmee gewoon simpel donkerder en krachtiger geworden. Het weerspiegelt de situaties in de wereld en daarmee ook de lockdownperiodes. De leden van Caliban hebben in isolatie gewerkt, niet in staat om elkaar te ontmoeten bij de schrijfsessies. Alle ideeën zijn via de digitale snelweg gedeeld. Het album is geproduceerd door Benjamin Richter (Moonspell, Emil Bulls) en gitarist Marc Görtz en Callan Orr

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00