Home » Eindhoven Metal Meeting Warm-Up Party 2019 – Effenaar (Eindhoven) 12/12/2019

Eindhoven Metal Meeting Warm-Up Party 2019 – Effenaar (Eindhoven) 12/12/2019

door Jochem van der Steen
175 views 2 minuten leestijd

Om het uit het buitenland toegestroomde publiek vast wat te doen te geven na aankomst en om de nekspieren even lekker op te warmen voor de Eindhoven Metal Meeting is er ook dit jaar weer de Warm-Up Party. Dus battlejackets en shirtjes met obscure bandjes en onleesbare bandnamen uit heel de wereld stromen de Effenaar weer in. Hier geen shirts van Gloryhammer, Sabaton of Avenged Sevenfold. De Metal Meeting is trve kvlt.
Matterhorn uit Zwitserland (natuurlijk met zo’n naam) is zo’n voorbeeld. De blackened speedmetal van deze mannen heeft een hoger tempo dan een slee-rit over de Alpen. Ze dragen de Celtic Frost invloeden zo duidelijk als hun puntige armbandjes, maar dat mag de pret niet drukken. De zaal is van het begin of aan vol en enthousiast.
Blaze of Perdition brengt gitzwarte black metal uit Polen. De krijsende vocalen etaleren een duistere, getormenteerde ziel die moeiteloos uitkomt boven de tremolo riffs. Intens en snoeihard mist deze band alles wat ze op een groter podium zal brengen en dat is meteen hun kracht. Voer voor de liefhebbers van het echte werk!
Bölzer toont weer aan hoe krachtig een band kan klinken met minimale middelen. Nou ja, band… Duo eigenlijk. KzR (Okoi Therry Jones) en HzR (Fabian Wyrsch) doen het met slecht gitaar en drums, en meer hebben ze niet nodig. Het is juist dat minimalisme dat de nadruk legt op de duistere kracht van de songs. De drijvende blastbeats van HzR met daar over heen de gitaar en stem van KzR neemt je even mee in een duistere wereld, waarbij de podium presentatie bescheiden en minimaal blijft tot het eind.
Helaas noopt het OV me om afsluiter Dødheimsgard te missen. Geen probleem echter, ik ben zeker lekker opgewarmd voor het weekend.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00