Home » Elusion – Een interview met zangeres Evy Verbruggen

Elusion – Een interview met zangeres Evy Verbruggen

door Edwin Knip
283 views 3 minuten leestijd

Drie nieuwe, veelbelovende nummers telt het officiële debuut van de Belgische symfonische metalband Elusion. Ik sprak met zangeres Evy Verbruggen over de EP en de band.
De EP maakt een overweldigende indruk, sterk en melodieus. Zijn deze drie nummers een perfecte weergave van de verwachtingen vooraf?
Verbruggen: Dank je wel voor het compliment. De drie songs geven inderdaad wel goed weer waar Elusion voor staat: orkestratie, stevige gitaren en melodieuze zanglijnen. Het is niet zo dat we op voorhand een duidelijk omlijnd concept hadden van hoe Elusion zou gaan klinken, het is een natuurlijk proces geweest en alle songs zijn uiteindelijk gegroeid tot dit eindproduct.
We hebben ook rustig de tijd genomen voor de opnames en de productie, want zo een EP is je visitekaartje natuurlijk… Wat het eindproduct betreft zijn we best wel tevreden, maar natuurlijk kan alles steeds beter.
In de biografie lees ik dat de opnames van Elusion al in 2015 zijn gestart. Waarom staan er dan maar drie nummers op de eerste release?
Verbruggen:  Dat moet ik dan even rechtzetten. De band is opgericht in 2015, we zijn toen begonnen met het schrijven van nummers, maar eerlijk toegegeven zijn we zelf ook redelijk kritisch, dus een aantal songs die we de eerste maanden geschreven hebben, zijn ook meteen weer in de prullenmand gegooid. Dat vertraagt het schrijfproces, maar we wilden allemaal volledig achter elke song staan. Uiteindelijk zijn we dan in het voorjaar van 2016 gestart met de opnames.
Doordat we alles zelf hebben gedaan, was er geen tijdsdruk, maar konden we rustig in Domingo’s opnamestudio werken aan de opnames.
We hebben gekozen voor drie nummers omdat we vooral de buitenwereld wilden laten zien wie we zijn en wat voor muziek je van Elusion kan verwachten. Zo een EP is dan ook een ideale manier om te zien hoe het publiek reageert op je muziek en dat is gelukkig tot nu toe heel positief, ha ha.
In het nummer Facade meen ik wat Keltische invloeden te horen, verbeeld ik me dat, of heb ik het goed gehoord?
Verbruggen: Het nummer doet inderdaad wat Keltisch / folky aan, of toch in melodie. Tekstueel is er niet meteen een link naar het mythische of folklore.
Zijn jullie al bezig met nummers componeren en opnemen voor een volgend, volwaardig album?
Verbruggen: We zijn zeker al bezig met het schrijven  van nieuw materiaal, sommige van die nummers spelen we ook live. Een volledig album uitbrengen is zeker ons doel en daar werken we nu volop aan. Een timing kan ik hier echter nog niet opplakken.
Wat zijn de toerplannen voor 2017? En wordt Nederland ook bezocht?
Verbruggen: Er zijn al een aantal optredens gepland voor het voorjaar en de zomer, waaronder de Belgische Preliminaries voor FEMME in september. Als we door de eerste ronde heen geraken, zullen we in Eindhoven mogen spelen in de semi-finale, dat zal dan ook meteen ons eerste optreden op Nederlandse bodem zijn. Hopelijk weet het Nederlandse publiek onze muziek ook te smaken zodat we nog waak kunnen terugkeren…..

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00