Home » Elvis In Concert – Effenaar (Eindhoven) 17/05/2015

Elvis In Concert – Effenaar (Eindhoven) 17/05/2015

door Maurice Tonies
189 views 5 minuten leestijd

The Elvis Concert 2015 - Effenaar (Eindhoven) 17/05/2015
De muziek van Elvis Presley blijft populair. The King of Rock ’n Roll is voor eeuwig in onze harten gesloten. Wie kent de klassiekers Jailhouse Rock, In The Ghetto en Blue Suede Shoes niet? Er zijn in de loop der jaren al heel wat tribute-bands geweest en er komen er ook telkens weer wat bij. Echter zijn er weinig acts met daarin originele bandleden die ooit het podium met The King hebben gedeeld. Als dan ook een tour wordt aangekondigd door een tribute-band waarin wel originele bandleden zitten pakken wij onze blue suède Shoes uit de kast, zetten we een flinke kuif op en melden we ons bij de Effenaar voor Elvis In Concert!
Als we de zaal binnenlopen is het een walhalla voor de Elvis-fan. Een gigantische merchandisekraam lokt de bezoekers om nog een shirt, cd, mok en dergelijke aan te schaffen. De artikelen gaan als zoete broodjes over de toonbank. In de zaal staan flink wat rijen met stoelen klaar. Het blijkt een seated concert te zijn vandaag. Ook de zijkanten in de Effenaar en ook op de verhoging is gelukkig ook ruimte om te kunnen staan en we wachten geduldig op wat komen gaat. Ondertussen horen we door de speakers alvast de muziek van Elvis. Beetje vreemd om al muziek te horen van de hoofdact…
The Elvis Concert 2015 - Effenaar (Eindhoven) 17/05/2015
De avond wordt geopend door actrice Marlyn Mason. Zij speelde jaren geleden samen met Elvis in de film The Trouble With Girls en deze dame stelt alle bandleden van vanavond aan ons voor, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar Duke Bardwell en Bob Lanning, de twee originele bandleden van The King. Na een uitgebreide introductie is het tijd voor rock ’n roll en bewandelt de “invaller” voor de fameuze zanger het podium. Tijd om de klassiekers van weleer te doen klinken! Tenminste dat denken we.. Tijdens de eerste set van vanavond wordt stilgestaan bij het live-album Elvis On Stage, maar helaas staan daar nog niet de grootste hits op. Zo horen we Proud Mary voorbijkomen. Origineel natuurlijk van Creedence Clearwater Revival, maar ook door Elvis gecoverd op dit live-album.  Ook komen er andere nummers van dit fameuze live-album voorbij en wordt er aan de zijkant gedanst op Walk A Mile In My Shoes. Over de frontman hoeven we overigens niet te klagen. Een geweldig stemgeluid en ook liegen de moves van deze zanger er niet om. We krijgen volop show!
The Elvis Concert 2015 - Effenaar (Eindhoven) 17/05/2015
De avond is opgebouwd in twee sets en na een pauze, waarin wederom de muziek van Elvis klinkt zijn onze blikken wederom richting het podium gericht. Nu zullen de grote hits wel gaan komen. Vaak bouwen artiesten de spanning wat op en is het bekendste materiaal voor later bewaard. Evenals het begin van de eerste set mag Marlyn Mason de set weer aftrappen. Ze vertelt een getinte anekdote over een filmscene met Elvis, waarbij ze kennelijk iets met zijn rits te doen had. Een ietwat lang verhaal, we komen toch wel voor de muziek. En die krijgen we! De respectievelijke oude mannen op het podium zetten strak gitaarspel neer, de ware rock ’n roll klinkt door een vol Effenaar. De sfeer is echter soms moeilijk te peilen. Een zittend publiek zie je soms de vuisten in de lucht doen en met de voeten wat op en neer tikken. Er wordt wel volop meegezongen en aan de zijkanten verandert de Effenaar in een danszaal, waar een aantal bezoekers staan te rock ’n rollen. Helaas zijn dit soort momenten er te weinig. Dit heeft grotendeels te maken met de setlist, die de luisteraars het wat obscuurdere werk voorschotelt. Het is geen standaardwerk en ook Suzie Q kennen we eerder van Creedence Clearwater Revival dan door Elvis. Gelukkig passeren hits zoals In The Ghetto, Hound Dog en One Night With You vanavond wel de revu en sluit het bal af met Suspicious Minds. Tijdens de afsluiter staat het publiek op van zijn stoelen en zingt uit volle borst mee. Waarom er vervolgens in het toegift dan wordt gekozen voor Johnny B. Goode is eigenlijk een raadsel. Was het afsluiten met Can’t Help Falling In Love misschien niet een passender slot geweest?
Wie vanavond naar de Effenaar gekomen is om volop de klassiekers van Elvis te horen zal met gemengde gevoelens de zaal verlaten. Het is bekend dat The King of Rock ’n Roll niet vies was van het spelen van covers en dat een aantal vertolkingen door hem bekender geworden zijn dan het origineel. Echter was het doorspekken van wat meer bekende nummers op de setlist geen overbodige luxe geweest. Dit had de show net wat meer glans gegeven, net wat meer “Burnin’Love”
Foto’s: Marc Koetse – Rockportaal.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00