Home » Equilibrium – Dynamo (Eindhoven) 13/02/2020

Equilibrium – Dynamo (Eindhoven) 13/02/2020

door Jochem van der Steen
169 views 2 minuten leestijd

Winter is het ideale seizoen voor de bands die deze avond het podium van Dynamo betreden. Allen staan ze garant voor een donker sfeertje, maar zeker wel op hun eigen wijze. Heel uiteenlopend enerzijds, veel met elkaar gemeen hebbend aan de andere kant.
Voor een voorprogramma heeft Nailed To Obscurity niets te klagen over het aanwezige publiek. Er is best al wat volk op de been om te genieten van hun death doom.
Het donkere sfeertje wordt goed neergezet, versterkt door de prent op de sterke backdrop. Met technisch sterke riffs en een goede, donkere grunt staat er best een partij kwaliteit op het podium. Waar de mannen wat uit de bocht vliegen helaas zijn de passages waar vocalist Raimund Ennenga zijn clean vocals laat horen. Die zijn gewoon te dun en niet karakteristiek genoeg. Ze klinken meer als een bandlid die achtergrond vocalen zingt dan als een heuse frontman.
Lord Of The Lost klinkt op een andere manier duister. Denk niet aan de pagan-achtige vorm maar meer aan een tegen industrial aan leunend geluid. De Duitse dark rockgroep heeft ook zeker de aankleding die daar bij hoort, inclusief tot de nek toe zwart geschminkte bandleden.
Deze band heeft duidelijk hun eigen fanschare, die bestaat uit felgekleurde haren, donkere lipstick en groot enthousiasme voor de band. Persoonlijk vond ik het zeer genietbaar en de wellicht wat eentonige maar warme, donkere vocals passen prima bij de act.
Dat toch Equilibrium de headliner is, wordt duidelijker door het feit dat de zaal nog voller is geworden. Hun geluid klinkt groots en weet de combinatie van folk en sterk naar death neigende metal zonder twijfel sterk te brengen. Ze nodigen ook leden van de openingsacts uit om mee te spelen op het podium bij een paar nummers, een teken dat ze het zeker naar hun zin hebben gehad met de andere bands.
Openingsnummer Renegades – A Lost Generation (tevens eerste track van hun nieuwe album) zorgt met de bijna dance-achtige tonen dat de zaal meteen enthousiast reageert. Als Tornado en Himmel und Feuer volgen vraag ik me even af of album Renegades integraal gespeeld zal worden. Gelukkig volgt dan Waldschrein en een mooie gemixte setlist die fans van elk uur kan plezieren.


 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00