Home » Hot Milk – Dynamo (Eindhoven) 15/02/2020

Hot Milk – Dynamo (Eindhoven) 15/02/2020

door Jochem van der Steen
263 views 2 minuten leestijd

Voorafgaand aan de Emo Night presenteert Dynamo in de Basement een populair jong bandje. Een mooie manier om de stemming er in te krijgen die avond. En hoe leuk is het dat deze band bij die Emo Night zelfs nog een DJ-setje gaat doen.
Het Nederlandse voorprogramma GirlGirlsGirls krijgt me maar matig enthousiast. Zeker de rustigere nummers aan het begin van de act overtuigen niet en klinken gewoon wat minder lekker in het gehoor. Sowieso staat het geluid wat te hard voor deze nummers. Toegegeven, bij de laatste twee nummers hoor ik een jeugdig enthousiasme en een zekere power die later van Di-rect een succes maakten, dus er is zeker wel hoop voor deze band.
Hoewel slechts halfvol is zowat 90% van de vrij jonge bezoekers vanavond echt wel fan van Hot Milk. Ik kan me daar zeker iets bij voorstellen. Zangeres/gitariste Hannah Mee is werkelijk een geweldige energieke persoonlijkheid op het podium en de gun-factor is door haar jeugdige enthousiasme niet te ontkennen. Ook mede-zanger en gitarist James Shaw heeft die sympathieke energie. Later blijkt die nog als ik met hem proost bij de DJ-set. De oproep van de band aan het publiek om vooral de indivualiteit te behouden en de boodschap dat hun muziek er is om iedereen te verbinden staat me aan. Uit hun mond komt het niet gemaakt over en ik ben er zeker van dat ze er echt achter staan.
De emo powerpop van de band komt op het podium nog veel beter over dan op de plaat. Waar het album soms iets te gelikt klinkt naar mijn smaak is er zeker een scherp randje bij hun live optredens waarbij een nummer als Take Your Jacket of Candy Coated Lie$ rauwer en krachtiger klinken. Rauw genoeg ook voor een kleine moshpit en zelfs een crowdsurfer naast een typisch momentje waar met de lampjes van de gsm’s wordt gezwaaid. Hannah laat zich zelfs ook even verleiden tot crowdsurfen.
Aangenaam verrast door deze jonge band neem ik de jeugdige energie mee naar de Emo Night. Dit is een bandje waar je meer van gaat horen, om te beginnen alvast op Jera On Air!


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00