Home » Eric Johnson – Melkweg (Amsterdam) 19/04/2013

Eric Johnson – Melkweg (Amsterdam) 19/04/2013

door melvin@rockportaal.nl
153 views 2 minuten leestijd

Grammy Award winnende gitarist Eric Johnson, doet vanavond Amsterdam aan tijdens zijn Up Close tour. Tot mijn verbazing staat deze legende in de kleine zaal van de Melkweg, maar al snel zal blijken waarom dit is. Dat een Grammy niet garant staat voor wereldwijd succes doet vanavond dan ook bevestigen. Zo zijn bij aankomst bij de Melkweg de mensen op twee handen te tellen, Maar als de band een half uur later begint dan vooraf was aangekondigd, Raakt de zaal gelukkig steeds meer gevuld.
Eric JohnsonEric Johnson is een gitarist die bekend staat om zijn enorme talent op het instrument, zijn beheersing van technieken en schitterende Harmonics. Maar ik denk dat de meeste mensen hem toch het beste kennen van zijn hits Cliffs Of Dover, Manhattan & S.R.V. Ook is hij twee keer te gast geweest bij het rondreizende gitaarspektakel G3 samen met Joe Satriani & Steve Vai.
Maar vanavond doet hij het helemaal alleen en er is dan ook geen voorprogramma, wat natuurlijk helemaal niet vervelend is want dat betekend? Inderdaad meer Eric Johnson en dat is ten slotte waar de mensen voor komen! Wat al snel opvalt, is dat Eric geen prater is. Zo is er nauwelijks contact met het publiek en als hij iets zegt is hij erg lastig te verstaan omdat hij nog al zacht en binnensmonds praat. Ook tijdens het zingen laat hij hier een daar wat steken vallen zo vergeet hij af en toe in de microfoon te zingen en is hij helemaal niet te horen. Maar misschien heeft dat ook te maken omdat hij totaal niet goed bij stem is, dit is te merken aan de koppen thee die hij gedurende de show drinkt.
Wat me misschien nog het meest stoort is het geluid van de zaal zelf. Eric is een gitarist die veel gebruik maakt van verschillende Amps, effecten en boost pedalen. Hierdoor is het van groot belang dat alles perfect afgesteld staat maar dat is nu net het geen dat de geluidsman vanavond niet voor elkaar heeft weten te krijgen en blijft het een schommeling van hard naar zacht.
Maar ondanks de boven genoemde punten, heb ik toch enorm genoten van dit optreden. Vooral omdat al mijn favoriete Johnson songs voorbij zijn gekomen en het toch best een intiem concert is geweest in zo’n  kleine, zonder drang hekken. Maar ik zou hem ook graag een keer zien in een grote zaal met perfect geregeld geluid want dan komt hij toch echt tot zijn recht.
Eric Johnson – Melkweg
[AFG_gallery id=’107′]
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00