Home » Laura Jansen – Oosterpoort (Groningen) 16/04/2013

Laura Jansen – Oosterpoort (Groningen) 16/04/2013

door Rob Jacquet
579 views 4 minuten leestijd

IMG_1911RPOnderweg richting Oosterpoort vond ik het al drukker dan normaal. Laura Jansen is in Groningen echt populair en ze houdt van de stad. Zo’n kleine 500 bezoekers in de kleine zaal van de Oosterpoort. Niet helemaal uitverkocht. Laura Jansen, geboren in Breda is een Nederlands-Amerikaanse singer-songwriter die al een paar jaar internationaal goed aan de weg timmert. Zij wordt in 2009 ontdekt wat resulteert in haar cd Bells dat wekenlang in de top staat.
Vanavond staat zij wederom weer in de Oosterpoort ter promotie van haar nieuwe cd Elba. Haar tweede cd over onzekerheden, gebroken relaties en confrontaties. Elba is het symbool van haar plek waar zij nu staat en de constatering hoe haar eilandje er nu uit ziet. Net zoals Napoleon dit ondervond toen hij werd verbannen naar het eiland Elba. Het vaandel achter het drumstel van Wouter Rentema refereert daarnaar.
De zaal wordt behoorlijk opgewarmd door de band Sunday Sun. Een vrolijke band met mooie harmonieuze muziek en deels bestaande uit bandleden die ook deel uitmaken van de band van Laura. Mooi was ook dat niemand minder dan Laura Jansen zelf de band aankondigde. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt. De band zet zich zelf op speelse wijze in de spotlights met de promotie van hun CD en de roep van de zaal om toch vooral te gillen om het Beatle-gevoel te creëren.
Na een korte ombouw begint dan om 21.00 uur Laura Jansen met een mooie intro en de opening van “the Ligthouse”. Niet achter piano, maar op de trom in een mooie zwarte jurk. Na het openingsnummer gaat de show achter haar piano verder met vlotte en ingetogen nummers. Bij het vijfde nummer “Around the Sun”, vertelt ze iets over de moeite die ze heeft om haar verbroken relatie te verwerken. Het resulteert in een heftig emotioneel nummer waarbij je voelt dat ze er nog niet helemaal klaar mee is. Ze wil er verder niets over kwijt maar het was wel “een leuk liedje over het einde van de wereld” zoals ze na afloop zegt. Humor heeft ze zeker zoals ze ook laat blijken bij “Small Town”, een vrolijk nummer over pesten en de ballad “Pretty Me”, het dagboek-liedje dat ze zong bij Giel op 3FM. Uiteraard ontbreekt haar eerst hit “Bells” niet het “liedje voor Nederland” en wordt haar nieuwe single “Queen Of Elba” met gejuich ontvangen met verwijzing naar het vaandel achter de drummer.
Een enthousiaste zaal klapt er lustig op los en ziet een mooie show waarbij vooral ook het geluid en het licht 100% tot hun recht komen. los. Een Laura Jansen die er zin in heeft en niets van haar spontaniteit heeft verloren. Haar vaste band bestaande uit Jan-Peter Hoekstra (zang/ gitaar), Jan Teertstra (bas) en Wouter Rentema (drums) word nog bijgestaan door Thijs Schrijnemakers (Orgelvreters) als extra keyboardspeler voor een mooie opvulling van het geluid.
IMG_1940RPZij eindigt waarmee zij begon ……op de trommel bij “Lights Hits the Room” een van de vele nummers die zij speelt van haar nieuwe cd. De zaal schreeuwt echter voor een toegift en die komt er ……..en hoe. Laura zingt alleen achter haar piano “Use Somebody”  dat massaal wordt meegezongen. Maar het absolute hoogtepunt is toch wel het verzoek in de zaal om een grote kring te maken, waarna tot ieders verbazing de bandleden voorzien van een akoestisch instrument in gaan staan en Laura (inmiddels van het podium afgesprongen)  zonder microfoon het nummer “Dreams” zingt van Fleetwood Mac. De zaal is muisstil en luistert. Een echt kippenvel moment.
Sunday Sun – Oosterpoort (Groningen) 16/04/2013
[AFG_gallery id=’112′]
Laura Jansen – Oosterpoort (Groningen) 16/04/2013
[AFG_gallery id=’113′]
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00