Home » Fire Down Below – Hymn Of The Cosmic Man

Fire Down Below – Hymn Of The Cosmic Man

door Filip van der Linden
221 views 1 minuten leestijd

Fire Down Below is een band uit Gent (België) die zijn stoner injecteert met grunge, een beetje doom en heel wat psych en fuzz. Hun eerste album, Viper Vixen Goddess Saint, charmeerde de mensen van het Amerikaanse label Ripple Music dusdanig dat ze nu het tweede album van de Gentenaars uitbrengen.
 
Hymn Of The Cosmic Man bouwt voort op alles wat goed was aan het eerste album en voegt daar nog wat spacerock aan toe. Dat maakt het allemaal nog net iets interessanter. Ook de lyrics gaan helemaal mee in de space-vibe. Je hoort net als op het debuut nog wat echo’s van Kyuss, Red Fang, Anciients, ASG en Fu Manchu. Wat dichter bij huis passen Cowboys & Aliens en King Hiss soms in hetzelfde straatje.
 
Fire Down Below neemt op dit album wel telkens ruim de tijd om een punt te maken. The Cosmic Pilgrim mag ruim negen minuten duren en het fantastische Ascension bijna acht. Maar ze hadden je wel bij de les met knappe hooks en breaks. Saviour of Man is een prima single. Als geheel is Hymn Of The Cosmic Man een paar stappen vooruit op Vixen Viper Goddess Saint.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00