Home » HATER – Glitter Holocaust

HATER – Glitter Holocaust

door Jochem van der Steen
527 views 1 minuten leestijd

Eerder trok HATER al mijn aandacht door de video Twee Minuten Haat. Daar was zowat de hele Nederlandse hardcore- en punkscene in opgetrommeld als figurant. Een feestje om zoveel mogelijk bekenden te spotten. De vier heren in dit hardcore gezelschap kennen we al van de bands  Herder, Born From Pain, Neuk! en Herder. Kortom, ze weten hoe ze een pak harde muziek moeten neerzetten.

Hun nieuwe single, Glitter Holocaust; voorzien van mooie video is duidelijk een commentaar op de Instagram prinsesjes die met niets kunnen maar een pak glitter en filters toch hun momentje willen pakken. Let vooral ook op de arme jongen in het publiek die zijn handen op de oortjes houdt. Die is nog niet klaar om Kinderen Voor Kinderen te ruilen tegen Terror.

Muzikaal gezien horen we vooral hardcore, maar dat wordt ondersteund door wat rap invloeden. Denk aan Downset of Bodycount. Met 1:52 speeltijd is geen riff overbodig en weten de heren zowaar een flinke set breakdowns voorbij te laten komen. Dat de single is gemasterd door AK, de live engineer van Slayer, Down, Carcass is te horen. Vooral de Slayer vibe krijg ik wel mee.

Vermakelijk, relevant en puur. Laat de volgende single maar komen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00