Home » Hollywood Undead- 013 (Tilburg) 21/04/2019

Hollywood Undead- 013 (Tilburg) 21/04/2019

door eilish@rockportaal.nl
250 views 3 minuten leestijd

Hoe kan ik Hollywood Undead het best beschrijven? Een punk band met een hiphop attitude? Of toch eerder andersom? De band heeft van verschillende genres wat weg, maar hoe ze beschreven worden interesseert de mannen weinig.
Het is geen onverschilligheid, maar eerder zelfvertrouwen. Deze band weet wie ze willen zijn en hoe ze dat willen bereiken, dat is wat telt. In een interview met ‘Substream Magazine’ vertelt Johnny 3 Tears dat hun band echt tussen twee werelden in zit. De metal-en Rock-scene en de Rap-scene. ‘Ik tour veel liever met rappers dan met rockers. Ik hou meer van de gangster shit.’
De band heeft zelf dus een duidelijke voorkeur voor genre, maar op het podium gaan beiden hen goed af. Afgezien van een paar grappen waarvan de clou niet helemaal duidelijk is en wat overdreven opmerkingen over cocaïne, hebben de bandleden een leuke en levendige interactie met het publiek. De humor is zeker niet alledaags te noemen, maar hun fans gaan er toch positief op in. Voor het nummer Comin’ In Hot wordt een jonge meid uit de zaal geplukt om mee te spelen op de gitaar. Of dit helemaal spontaan is valt nog te bezien, maar het geeft zeker een mooie toevoeging aan de show.
De teksten van de nummers van Hollywood Undead mogen dan niet altijd even diepgaand of creatief zijn, maar de toeschouwers kennen elk woord en rappen vrolijk mee. De sfeer in de zaal is hierdoor erg aansporend, zelfs de mensen die minder bekend zijn met de teksten proberen mee te doen. Alsof het nog niet heet genoeg is in de zaal op een dag met zomerse temperaturen, wordt er ook nog eens vuur over het podium geschoten tijdens een aantal nummers.
Wat op mij nogal willekeurig overkomt is het gebruik van fragmenten van bekende nummers tussen hun eigen nummers door, zoals bijvoorbeeld een stuk van het nummer Wonderwall van Oasis als begin van Bullet. Dit doet in mijn ogen een beetje af aan de zelfverzekerdheid die de band wil uitstralen. Afgezien daarvan heb ik overigens niets aan te merken op de show, want het is een opwekkende ervaring. De manier waarop ze het publiek mee krijgen is iets waarin ik hen zeker onderschat had. Dat zal niet nog eens gebeuren.
Het nummer Everywhere I Go kan natuurlijk niet ontbreken bij een concert van Hollywood Undead. Zeker weten de meest absurde tekst ooit door deze band geschreven, maar toch ook wel één van de bekendste. Wel botst het nummer een beetje met de ‘vrouwvriendelijke’ boodschap die Johnny eerder in de show probeert te verkondigen tegenover de Nederlandse vrouwen. Maar ach, wat zou het leven zijn zonder een beetje controversie?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00