Home » Huxley – Een interview met een zelfverzekerde band

Huxley – Een interview met een zelfverzekerde band

door Edwin Knip
118 views 3 minuten leestijd

Naar aanleiding van het verschijnen van het titelloze debuut, mocht ik een paar vragen stellen aan de band Huxley.
Jullie debuutalbum als Huxley bevat volledig andere muziek dan de muziek die jullie speelden als Endless Sacrifice. Van wie kwam het voorstel om een andere muzikale weg in te slaan?
Huxley Wij hebben de muziek niet veranderd, de muziek veranderde ons. We zijn ouder geworden en minder kwaad op onze ouders, op onze school. En meer over hypotheken en politiek. Dat is zoals het gaat, nietwaar?
Is het album geworden wat jullie vooraf verwacht hadden?
Huxley Om eerlijk te zijn is het zelfs beter dan we verwacht hadden. We wisten dat we Huxley waren en dat we een paar goede melodien hadden. Met hulp van onze producer Chris Kelly konden we echt in onze eigen sound duiken en deze killer EP maken! Zoals je eerder al aanhaalde met het veranderen van onze muziekstijl, we wilden niet tevoorschijn komen als een metalcore band die even makkelijk zou scoren met ‘wat hardrock’. We wilden de allerbeste hardrockband in de wereld zijn die je ooit gezien hebt. Daar zijn we voor gemaakt. En Huxley gaat het helemaal maken, let op mijn woorden.
Op welk nummer van het album ben je het meest trots?
Huxley Oef, die is moeilijk. Alle nummers hebben een speciale plek in ons hart. Evol is beslist één van de favoriete nummers, omdat onze drummer Robbie het werkelijk haatte toen we het opnamen. Tjonge, wat zat die idioot fout.
Hoe lang moeten we nu wachten op nieuw materiaal? Deze zeventien minuten eindigden voordat ik door had dat we al begonnen waren.
Huxley Dit was vooraf zo bedacht. We wilden zien of de wereld de genialiteit vna Huxley wel aan kon. We wisten dat zodra we dit ‘beest’ gereleased hadden, er geen weg terug zou zijn. Dus Huxley begon klein om de reacties van mensen te meten. We hopen ook dat iemand gaandeweg net zoveel vertrouwen in Huxley krijgt als wij en mee wil helpen met de financiering van een album. Hey, platenmaatschappijen, we praten tegen jullie (hint hint). We hebben al een volledig album klaar om te worden opgenomen, dus spring op de Huxley trein! Huxley moet ook eten.
Ik kan het niet helpen, maar vanaf de eerste tonen, zowel muzikaal als vocaal, doet Huxley me sterk denken aan Foo Fighters. Ben je het daarmee eens, of heeft iemand anders dat ook al een keer geroepen?
Huxley Kijk, als iemand jou in dezelfde categorie plaatst als Dave Grohl, dan pak je dat compliment aan en loop jer mee weg. Het is een geweldig compliment, dank je wel. Op dit moment zijn we al vergeleken met de grootste rockbands van de wereld, en eerlijk gezegd is dat onzin! Wij willen in dezelfde categorie geplaatst worden, maar we zijn geen kopie van die bands. Huxley heeft zijn eigen bestaan en hoe meer wij het voeden, hoe groter het wordt. Wij willen de wereld veroveren, vanaf nu.
Zijn er plannen om in het jaar 2020 in Nederland te komen spelen?
Huxley Hopelijk is er een platenmaatschappij die ons op een wereldtoer stuurt volgend jaar, en we weten zeker dat we die kans dan aanpakken. Alles is mogelijk met de kracht van Huxley. Echter zonder platenmaatschappij maar met enkele liefdadige donaties van een gulle weldoener zou het ons overtuigen om een fantastische show neer te zetten, en dan zouden we heel graag in Nederland willen spelen. Weet je nog iemand?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00