Home » In Extremo – Dynamo (Eindhoven) 22/10/2013

In Extremo – Dynamo (Eindhoven) 22/10/2013

door Patrick Spruytenburg
243 views 3 minuten leestijd

Ze bestaan sinds 1995 en timmeren dus al 18 jaar aan de weg met een mix van moderne rock en middeleeuwse muziek en instrumenten: het uit Berlijn afkomstige zevental In Extremo. Samen met bands als Saltatio Mortis, Corcus Corax, Schandmaul en Schelmish hebben ze de reputatie om live extreem dynamische shows neer te zetten die doorspekt zijn met theater en visuele effecten als vuurshows. En vanavond staan ze in Nederland. Om precies te zijn in Dynamo in Eindhoven. Voor hun enige NL show…
2013-10-22 - in extremo - 004Een goed vol gelopen zaal kijkt vol afwachting naar het podium als het aangekondigde aanvangstijdstip van de band steeds dichterbij komt. Helaas wordt het geduld van de vele fans ietsje langer op de proef gesteld als er toch een half uurtje langer gewacht moet worden alvorens we de heren op het podium mogen verwelkomen. Terwijl de eerste klanken van Kunstraub aanzwellen worden de heren warm onthaald door het publiek, wat voor een opvallend groot gedeelte uit Duitsers bestaat. De muziekstroming waarin de band meevaart is dan ook uitermate populair bij onze oosterburen, in Nederland is In Extremo niet echt bekend bij het grote publiek.
Als het optreden vordert, is dit precies op de manier zoals ik een optreden graag zie: niet te veel geouwehoer en met een band op het podium die snapt dat ze op het podium staan dankzij het publiek. Die snapt dat ze in de entertainment business werken en dat ze moeten entertainen. En dat ze het publiek bij de show moeten betrekken. Gevolg van deze actie is interactie en met regelmaat is de mensenmassa een groot stuiterend geheel waarbij teksten moeiteloos meegeschreeuwd worden.
2013-10-22 - in extremo - 013De reputatie van de band is er een van spectaculaire liveshows met veel theater en vuur. Ondanks dat het podium van Dynamo nou niet bepaald klein is te noemen, is het toch te klein voor de act van deze heren. Spectaculaire pyro-effecten blijven vanavond achterwege, en ook het theatrale is niet echt aanwezig. Op een groter podium zou de band nog grootser uit kunnen pakken. Maar het podium is zoals het is. Desalniettemin is de sfeer in de zaal vanavond zo dat ik dit concert per direct bij mij onder te top-avonden kan scharen.
Als het einde van het concert nadert en we net hebben kunnen genieten van Spielmannsfluch wordt door zanger Michale (Das letzte Einhorn) een klein menneke opgemerkt die het hele optreden al airdrummend bij z’n pa op de schouders heeft gezeten. Als hij op het podium gezet wordt en een drumstokje aangereikt krijgt, laat hij dit als een volleerd drummer door z’n vingers glijden. Hij krijgt een plekje op de drumkruk aangeboden en laat de volgende 5 minuten de hele concertzaal flink uit z’n dak gaan met zijn drumsolo, een spectaculaire en spontane verassing in de show die toch volgens een strak draaiboek afgewerkt wordt!
Na deze ‘5 minutes of fame’ voor deze 7-jarige drummer (wie handig is met youtube heeft ’t filmpje zo gevonden) is Rasend Herz de perfecte afsluiter van dit geweldige concert!
Setlist: Kunstraub – frei zu sein – Himmel und Hölle – Feuertaufe – Vollmond – Der die Sonne schlafen… – Küss mich – Gaukler – Unsichtbar – Belladonna – Alles schon geseh’n – Liam – Lebemann – Ai vis lolopop – Spielmannsfluch – Rasend Herz

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00