Home » Kaiser Chiefs – 013 (Tilburg) 22/10/2016

Kaiser Chiefs – 013 (Tilburg) 22/10/2016

door Marc Koetse
172 views 2 minuten leestijd

Met het concert vanavond in de 013 trapt Kaiser Chiefs in feite hun nieuwe Europese tour af. Een tour ter ere van het uitkomen van alweer het 6de album Stay Together, eerder deze maand. Ik moet zeggen dat album viel me niet mee, maar gelukkig kan de band uit zo’n rijk repertoire aan steengoede nummers putten, dat het vast goed komt vanavond.
In het voorprogramma hebben we vanavond een Belgische band, The Sore Losers. Het viertal neemt de taak van het opwarmen van het publiek zeer serieus en is slaagt daar ook uitstekend in. Bluesrock van de bovenste plank in een zeer overtuigend optreden.
Als Kaiser Chiefs het podium betreedt is de zaal lekker vol gelopen. Niet ram vol (het balkon is dicht bijvoorbeeld), maar wel uitermate gezellig. Het podium is aangekleed in de kleuren van het nieuwe album, het decor doet me wel heel erg aan sinterklaasinpakpapier denken. Het past in elk geval wel fantastisch bij roze jasje van Ricky Wilson. Dit neemt niet weg dat de show prachtig is uitgelicht en verdomd goed over komt. Dan de muziek, want daar gaat het immers om. We beginnen met een nummertje van het nieuwe album, de titelsong om precies te zijn, We Stay Together. Het moet gezegd, dat valt live helemaal niet tegen. Het publiek gaat meteen los, en de sfeer is gezet en het wordt een feest. Er volgt een mix van oud en nieuw werk, waarbij opvalt dat het publiek inderdaad wat afwachtend reageert op het nieuwe werk. Volgens Ricky komt dat vanzelf goed als iedereen het album heeft gekocht en heeft leren springen op Parachute. Ik moet dat nog zien, voorlopig haalt het de zorgvuldig opgebouwde energie uit de show. Gelukkig is Good Clean Fun de spreekwoordelijke uitzondering op de regel, en wordt de avond afgesloten met Oh My God zodat iedereen alsnog met een goed gevoel het pand verlaat. Inderdaad, het rijke oeuvre van Kaiser Chiefs maakt dat het allemaal goed komt.
 


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00