Home » La Pegatina – Effenaar (Eindhoven) 09/05/2013

La Pegatina – Effenaar (Eindhoven) 09/05/2013

door carola@rockportaal.nl
222 views 2 minuten leestijd

lapegatina-20130509- 140Een band waar niet gemakkelijk een stempel op te drukken is is wel La Pegatina uit Barcelona. Zo kun je ze vergelijken met onder andere Che Sudaka en Mano Negra. En kun je daarnaast hun muziekstijl onderverdelen bij rumba catalana, ska, cumbia en noem het maar op. Een ding is zeker: een feestje wordt het!
Vanavond speelt La Pegatina in de Effenaar in Eindhoven. Dit ter gelegenheid van hun nieuwe album Eureka! die in maart is uitgekomen. Ook bestaan ze dit jaar tien jaar wat alleen maar meer reden is voor een groot feest.
Maar voordat La Pegatina het podium betreed is het eerst tijd voor het voorprogramma. TenTemPíes  is een band met internationale invloeden waardoor het geheel spannend blijft. De muziek is een mix van latin rock, reggea en ska en dat alles met een Nederlandse twist. Sinds 18 april is hun nieuwe EP A Casa Tierra uit en deze laten ze dan ook enthousiast horen. Aanstekelijk is de muziek en TenTemPíes zorgt ervoor dat de beentjes al opgewarmd zijn voor La Pegatina.
Dan is het eindelijk tijd geworden voor de hoofd act van deze avond: La Pegatina. Het optreden begint met het nummer Non è facile wat meteen de single is van hun nieuwe album. De sfeer zit er meteen goed in en vooral tijdens het nummer Chocholoco is dat te merken. Tijdens dit nummer gaat de gehele zaal van links naar rechts en daarmee wordt meteen duidelijk hoe het er deze avond aan toe zal gaan. Oude nummers zoals La Voisine, Lacón con Grelos en Sueños de Sirena worden afwisselend met nummers van het nieuwe album gespeeld. Zowel de oude nummers als de nieuwe worden met energie en enthousiasme gebracht en het publiek geniet zichtbaar.
Ik denk dat La Pegatina vaker naar de Effenaar mag komen na deze feestelijke avond. 


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00