Home » Lucas Hamming – Effenaar (Eindhoven) 25/03/2017

Lucas Hamming – Effenaar (Eindhoven) 25/03/2017

door Maurice Tonies
179 views 5 minuten leestijd

Lucas Hamming bracht deze maand zijn nieuwe album Luck Is For Suckers uit en was natuurlijk afgelopen jaar de leverancier van het Glazen Huis-themalied Are You With Me. De oud-deelnemer van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland heeft dan ook niet stilgezeten en zich flink ontwikkeld. Met een tweede album op zak moet het inpakken van de kleine zaal van de Effenaar dan ook geen probleem zijn wel?

Er waait een muzikale frisse wind door Nederland. Nieuwe talenten laten steeds meer van zich horen en zijn bezig zich een weg te banen tussen de gevestigde orde. Dat geldt ook voor de twee acts die vanavond op het progamma staan in de Effenaar. Nieuw jong talent boort ook een nieuw jong publiek aan. Rockportaal baant zich door een zaal met veelal tienermeiden die allemaal vooraan willen staan. Even nog snel een selfie maken en dan is het aan GUS om mogelijk wat tienerharten te doen smelten. De Amsterdamse rockformatie bracht afgelopen jaar hun ep X uit en de groep rondom zanger Gijs Wisselink gaat overtuigend van start. Zanger Gijs heeft al de nodige ervaring en werkte al eerder samen met My Baby en Jett Rebel en met die laatstgenoemde zijn wel wat gelijkenissen te vinden. Gaanderweg de show blijkt hij een genadeloos goede gitarist te zijn, die veel in zijn mars heeft. GUS draait dan ook echt rondom de kunsten van deze frontman en vol trots vertellen ze dat hun single Hot Pink California de afgelopen week vijf-sterren-track was op Radio 2. Vandaag pakt GUS de zaal in met hun rock ‘n roll met daarbij wat vleugjes soul. Net wanneer iedereen er helemaal in zit blijkt de supportact er na twintig minuten mee te stoppen. Heeft GUS simpelweg nog niet meer materiaal? We zijn dan ook nieuwsgierig wat er voor deze Amsterdamse band nog in het verschiet ligt.

Vervolgens moet het publiek in de kleine zaal van de Effenaar nog even geduld hebben voordat Lucas Hamming begint. De crew heeft geen haast met het ombouwen De DJ draait vrolijk zijn plaatjes en we wachten dan ook nog even af voor hetgeen wat komen gaat. Maar als dan ook de lichten doven en Lucas Hamming en zijn band aftrappen met Be Good Or Be Gone zit de sfeer er meteen goed in. Frontman Hamming is goede doen en weet wel hoe hij zijn publiek kan inpakken. Het publiek smult en de telefoons gaan de lucht in om de langharige zanger vast te leggen. De vlotte nummers doen het publiek dansen en het de band allemaal prima af. Natuurlijk ligt de focus op het nieuwe album Luck Is For Suckers en als Lucas vraagt wie allemaal het album al gekocht heeft gaan er nog niet zoveel handen de lucht in. Dit kan na vanavond gaan veranderen, want bij de merchandise-stand is het album te koop en hij belooft na afloop te komen signeren. Wel horen we de fans de teksten woord voor woord meezingen en ook de nummers van het eerste album HAM blijken in goede smaak te vallen. De frisse pop/rock heeft dan ook een goede uitwerking in de kleine zaal van de Effenaar.
Naast het vertolken van zijn songs is Lucas Hamming ook een goed entertainer. Op grappige wijze vertelt hij hoe een nummer tot stand komt. Of hij eerst de muziek in zijn hoofd heeft zitten of dat de tekst al eerder geschreven is. Een voorbeeld hiervan is het nummer Are You With Me, het nummer wat hij voor Serious Request 2016 geschreven heeft. Een pianoriedeltje was er al snel en de tekst volgde daarna. Ook vanavond ontbreekt deze ballad niet op de setlist en hij grapt nog dat de crew alleen voor dit nummer een piano op het podium heeft moeten zetten. Even horen we Lucas Hamming in de puurste vorm en grijpt hij iedereen bij zijn strot met zijn mooie stemgeluid. Het optreden verveelt dan ook geen moment en de nummers volgen elkaar in een rap tempo op. Tussendoor stelt hij zijn band voor en krijgen ook de bandleden een momentje om te stralen. Lucas geeft aan blij te zijn weer in Eindhoven te spelen en blikt terug op de vorige keren dat hij in de lichstad te zien was, waaronder show met Only Seven Left in 2012. Hij draait dan ook al een aantal jaartjes mee en dat is te zien aan deze performance.
Lucas Hamming speelt vanavond een energieke set vol met dansbare songs. Het rockt en hij laat het publiek graag meezingen op zijn hits, waaronder Never Let You Down waarbij de hele zaal uit zijn dak gaat. Door juist niet na ongeveer een uur het podium te verlaten en vervolgens na gejuich terug te moeten keren blijft de kracht van de show behouden. Daar is over nagedacht. Met zijn show heeft hij de kleine zaal zo’n anderhalf uur in zijn greep en heeft hij laten horen wat hij en zijn band allemaal in hun mars hebben. Nederland is een talent rijker en deze performer gaan we nog op veel festivals tegenkomen de komende jaren!
Foto’s door Marc Koetse – Rockportaal.nl


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00