Home » Machego – Rambler (Eindhoven) 05/01/2013

Machego – Rambler (Eindhoven) 05/01/2013

door Patrick Spruytenburg
158 views 2 minuten leestijd

Het is de eerste zaterdagavond van het nieuwe jaar met een laagdrempelige muzikale avond bij The Rambler: gratis entrée. Op het podium staat het Eindhovense Machego. Of het de laagdrempeligheid en/of de bekendheid van de band is weet ik niet, maar feit is dat het lekker druk is als dit vijftal het podium betreedt. Gaat de stemming overslaan op de aanwezigen?
Machego is een jonge band welke in de zomer van 2011 ontstaan is als een project van vijf Eindhovense vrienden die een nieuwe muzikale uitdaging zochten. Aan de basis van de band en de muziek staat hiphopper Che, maar wat ze produceren is allesbehalve straightforward hiphop te noemen. Rockrapreggae is terug te vinden op hun facebook pagina, maar wat mij betreft dekt ook dit de lading niet: ook ska en met subtiele vleugjes zijn er folky invloeden terug te vinden. Hokjes denken wordt bewust genegeerd, muzikale voorkeuren mengen tot een energiek geheel wordt het doel.
Als Che, Joost, Marco, Jochem en Luuk het podium opkomen, volgt een flink onthaal door de vele bekenden in de kroeg, en begint het optreden met achtereenvolgens bestemming onbekend, het laatste verhaal en zoveel aan de hand. Hoewel ik ze vanavond niet voor de eerste keer zie en hoor, is de mix van stijlen toch weer even wennen: de band getuigt van een gezonde portie durf met als resultaat een zeer eigen sound. De catchy deuntjes krijgen het publiek snel in z’n greep: stilstaan wordt steeds moeilijker…
Hoe rap Che in z’n nummers ook mag zijn, tussen de nummers door blinkt hij uit in afwezigheid: weinig geouwehoer en veel muziek. Niets houdt je tegen, uur van de waarheid, het gevoelige uitvlucht met een subiele intro van Marco opgevolgd door het fellere niemand wil getuigen, gek genoeg en blijf rennen: als niet-liefhebber van pure hiphop en rap moet ik eerlijk toegeven dat ik behoorlijk sta te genieten van de nummers die gespeeld worden. Terecht roept het publiek om meer als afsluiter zoveel te doen gespeeld is en komt de band terug voor nog 1 toegift, maar dan is het echt gedaan.
Een optreden van een band die zich duidelijk niet aan klassieke richtlijnen houdt, die doet waar ze zin in hebben en allerlei muziekstijlen met elkaar verweven. Geen kant-en-klaar hokje waar ze in passen. Er zullen vast mensen zijn die het verafschuwen. Echter niet vanavond: het publiek consumeerde gretig met als gevolg een mooi sfeertje. Mijn eerste optreden van dit jaar, het begin is al weer goed!
Machego – Rambler (Eindhoven) 05/01/2013
[AFG_gallery id=’3′]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00