Home » Memphis Maniacs – Effenaar (Eindhoven) 06/03/2015

Memphis Maniacs – Effenaar (Eindhoven) 06/03/2015

door Maurice Tonies
97 views 4 minuten leestijd

Memphis Maniacs Memphis Maniacs is al lang geen onbekende naam meer in het festivalcircuit. Zwarte Cross, Paaspop, Concert at Sea, te veel om op te noemen, ze hebben er ongetwijfeld gestaan. Ook zijn de vele clubshows een groot succes en weten de mannen uit Nijmegen er overal wel een feestje van te maken. Sinds kort zijn de Memphis Maniacs bezig aan een nieuwe tour en met een totaal nieuwe show. Welke nummers gooien de Meesters van de Mashup vanavond in de Mix? Een uitverkochte Effenaar gaat het allemaal meemaken……
Rond de naam Memphis Maniacs hangt wat magisch om zich heen. Wie ze voor het eerst ziet zou werkelijk denken dat ze van ver komen, maar niets is minder waar. Wat wel magisch genoemd mag worden is de intro van de show. We moeten vanavond echt even op onze tickets kijken… Ja! Het staat er echt… Memphis Maniacs… Even veranderd de grote zaal van de Effenaar in een show met een allure zoals we die kennen van Hans Klok. Magische taferelen en illusies is waar het om draait. Verdwijntrucs met allerlei kisten volgen elkaar in een rap tempo op. Wat een manier om de avond te openen. Als de dame en heer het podium hebben verlaten is het tijd voor het echte werk!
Memphis ManiacsBinnen no-time is duidelijk waarom deze tour de Weapons of Mash Construction heet. De mannen van de Memphis Maniacs schotelen het publiek meteen een flinke dosis mashups voor. Mashups zijn nummers die op een muzikale wijze perfect in elkaar overlopen. Dit wordt normaal gesproken veelal door DJ’s gedaan, maar Memphis Maniacs bewijst dat dit ook met een live-band kan. Wat een enthousiasme spat er van het podium vanavond. In nog geen half uur tijd komen er al zo’n twintig nummers voorbij met de meest uiteenlopende stijlen en toch past het weer prima in elkaar. Dat is hoe Memphis Maniacs te werk gaat, puur genieten!
Een uitverkochte Effenaar betekent dat er veel muziekliefhebbers aanwezig zijn en er is voor elk wat wils. Of men nu van Beastie Boys, Pharrel, Nirvana, Rihanna, The Police of toch van LMFAO houdt, het komt allemaal voorbij vanavond. En dat in een tempo waar je u tegen zegt. Het ene ogenblik sta je mee te zingen met The Police en zo mag je weer omschakelen naar 2 Unlimited. Deze band zorgt voor een groot feest, je waant je in een soort van Silent Disco, waar ook continu afwisselende stijlen te horen zijn en ook de dansjes telkens wisselen.
Memphis ManiacsNaast de wisselingen qua stijlen zijn er ook op het podium diverse wisselingen te zien. Zo horen we verschillende zangers plaatsnemen achter de microfoons en wordt er druk met allerlei instrumenten gewisseld. Het is me ook een opgave om al deze muziek te laten horen. Het is topsport en dat is waar Memphis Maniacs in uitblinkt. Compleet gestyled in schitterende outfits weten ze elke mashup weer tot een succes te maken. Helaas krijgt de band vanavond te maken met een ietwat tam publiek. Tot halverwege de zaal doet men nog aardig mee, maar iets verderop lijkt men het toch als een gezellig avondje uit te zien. Jammer, want de mannen doen zo ontzettend hun best. Pas als de groep de house- en hardcoreklassiekers inzet werkt ook het achterste gedeelte van de zaal mee.
Memphis ManiacsGelukkig gaat het vooraan wel helemaal los en blijft de show ons keer op keer verbazen. Wie had er verwacht dat er Crockett’s Theme van Jan Hammer nog zou klinken. Om over Rainbow In The Sky, Express Yourself en Poing nog maar te zwijgen. 2015 is een jaar waarin heel veel festivals en concerten op de planning staan, waarbij het simpelweg onmogelijk (en onbetaalbaar) om alles mee te pakken. Gelukkig zijn er dan ook de mannen uit Nijmegen die je van elke artiest wat voorschotelt. Als de avond zijn einde nadert en iedereen in een megasingalong Hey Jude meezingt zal de teller mogelijk 75 nummers zijn gepasseerd. Mega Mashup To The Max! Memphis Maniacs, de koningen van de Mashup did it again!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00