Home » Metal Female Voices Fest 2016 – Oktoberhallen (Wieze) 21/10/2016

Metal Female Voices Fest 2016 – Oktoberhallen (Wieze) 21/10/2016

door Wendy Steenmans
439 views 3 minuten leestijd

Vandaag reizen we voor drie dagen MFVF af naar het Belgische Wieze. Het festival wat traditie getrouw in onze agenda’s staat gemarkeerd als niet te missen festival. Metal Female Voices Fest biedt podium aan metal bands met vrouwelijke vocalen. Na een jaartje pauze is het festival weer voor haar dertiende editie terug op haar vertrouwde stek, de Oktoberhallen in Wieze. De route er naartoe kennen we ondertussen op ons duimpje en voelt vertrouwd. Bij aankomst staan al een aantal mensen te wachten voor de preparty en akoestische avond vandaag. Snel pikken we onze polsbandjes en fotopas op en begeven ons in de menigte die aanvoelt als familie. Al snel gaan de deuren open en gaat MFVF van start.
mfvf-unplugged-18Bij het betreden van de Oktoberhallen zie ik een klein podium in de grote zaal staan. Vreemd, want deze set zou eigenlijk plaatsvinden in het VIP gedeelte van het festival als exclusieve avond. Waarschijnlijk was de belangstelling toch groter dan verwacht en om niemand teleur te stellen is dit een betere optie.
Het podiumpje zal vanavond gevuld worden met artiesten van over de hele wereld. Al snel staat het om het podium heen gezellig vol met bezoekers en fotograven. Knus is het in ieder geval. Het eerste gedeelte van de set komt moeilijk op gang en komt lafjes over. De set bestaat uit eigen werk maar ook uit covers van The Gathering en My Immortal van Evanescence.
Na de pauze wordt er duidelijk een tandje bijgezet en komen meer bekende nummers voorbij die dan ook op veel bijval mogen rekenen. Hier en daar komt er interactie vanuit het publiek door middel van knikkende hoofden of het wel bekende metal teken in de lucht.  Nummers als Sleeping Sun (Nightwish)gebracht door Kassy en Phyllis, Stand My Ground (Within Temptation) gebracht door Iliana en Sanna en Stars (Jaded Star) gebracht door Maxi Nil passeren de revue en komen goed uit de verf. Bijzonder te noemen is dat Maxi last minute opgetrommeld is wegens ziekte van Iliana. Daarom een eigen nummer.
mfvf-unplugged-28Sneller dan gepland komt deze avond ten einde. Net als de set goed op gang komt en dat de sfeer er goed in begint te komen wordt het laatste nummer van de avond aangekondigd. Iets wat typerend voor vanavond blijkt te zijn. Het is goed te merken dat de artiesten tijd hebben gestoken in deze avond maar dat komt niet altijd even strak over. Met vlagen komt het zelfs erg rommelig en verwarrend over. Erg jammer. Eerlijk is eerlijk denk ik dat deze MFVF Unplugged avond beter tot zijn recht was gekomen in een café of iets dergelijks. Nog even praten we na en begeven wij ons naar ons logeeradres. Morgen staat er op de eerste officiële MFVF dag weer een variërende line up voor ons klaar waar wij nu al naar uitkijken.
De line up van deze avond:
Speciale gast: Satsuki – zang
Lindsay Schoolcraft – zang en toetsen
Gaby Koss – zang
Aziza Poggi – zang
Iliana Tsakiraki – zang
Maxi Nil – zang
Sanna Salou – zang
Kirsten Jørgensen – zang
Dimitra Vintsou – zang
Andrea Casanova – zang
Kassandra Novell – zang
Phyllis Rutter – zang
Ana Carolina – zang
Mike LePond – bas
Joop De Rooij – toetsen
Daniel Cruzan – gitaar


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00