Home » MetalWings – Een Interview Met Zangeres Stela Atanasova

MetalWings – Een Interview Met Zangeres Stela Atanasova

door Edwin Knip
286 views 4 minuten leestijd

De Bulgaarse sympfnische metalband bracht onlangs het nieuwe album A Whole New Land uit. Een uitstekend album waar nog wel wat vragen uit voort kwamen. Tijd om ze te stellen dus.
Om te beginnen wil ik jullie feliciteren met het nieuwe album, ik vind ‘m goed. Ik lees overal positieve reacties, verrast dat jullie?
Allereerst wil ik je heel erg bedanken voor de geweldige recensie. Voor wat betreft de positieve reacties, we hebben onze best gedaan voor het niveau waarop de band nu is in haar ontwikkeling en we zijn enorm blij met het album dat we hebben gemaakt. Het is niet meer dan normaal om een beetje bezorgd te zijn over de reacties op een nieuw album, maar als je eenmaal 100% van jezelf hebt gegeven weet je al dat je het goede gedaan hebt. We hebben echt veel positieve recensies en commentaren ontvangen. Dat maakt ons blij en geeft bestaansrecht voor het werk en de liefde die we in het album gestoken hebben.
Ondanks minder strikte COVID19 maatregelen valt het me op dat er geen nieuwe live data op jullie website staan. Ik ga er van uit dat jullie echt graag live willen optreden, maar op dit moment nog even niet?
Je voelt ons heel goed aan. We willen niets liever dan live optreden en een live verbinding met onze fans van over de hele wereld hebben, maar op dit moment hebben we besloten dat we het risico niet kunnen nemen om een tour te organiseren en deze vervolgens af te moeten breken of af te zeggen. We wachten voor betere tijden en betere voorwaarden voor artiesten zodat we kunnen gaan plannen en onze dromen als muzikanten kunnen realiseren.
Klinkt het nieuwe album zoals je het in gedachten had toen je de nummers schreef?
Ja, de sound die we op dit album bereiken is exact wat we in gedachten hadden bij de start. Dit is iets waar ik geen twijfels over had, zeker met degene die mix en mastering doet. We zijn erg blij dat Jens Bogren achter ons staat en ons helpt om de sound van het album zo geweldig te maken.
Veel nummers hebben donkere, haast emotionele teksten. Zijn de nummers gebaseerd op voorvallen uit je eigen persoonlijke leven?
Ik zou willen zeggen dat de teksten en nummers beïnvloed zijn door ons alledaagse leven, niet per se dat van mij alleen. Natuurlijk, er zijn persoonlijke tintjes maar als artiest laat ik mijn persoonlijke leven liever achter de gordijnen. Wat ik op het podium laat zien zijn de ervaringen en impressies die ik heb verzameld door naar het leven en emoties van mensen te kijken. Ik probeer altijd wat verschillende emoties in de muziek te verweven, gebaseerd op de wereld en de mystiek die om ons heen is.
Net als ieder ander persoon op deze wereld heb je te maken gehad met lockdowns en restricties. Kon je je in die tijd wel focussen op muziek? En zo niet, hoe zag een gemiddelde dag er uit?
In feite heeft de lockdown er voor gezorgd dat ik me beter kon focussen op het album. De isolatie gaf me in zekere zin de eenzaamheid die ik nodig had om me in te leven in de muziek en de details te verfijnen. Ik profiteerde van de isolatie zodat ik zoveel mogelijk schoonheid en hoop in het album kon stoppen. Daarnaast konden we met de band stevig repeteren en we stonden niet toe dat de pandemie het plezier van muziek maken zou bederven. Aand de andere kant, het album is min of meer ontstaan uit de vlammen die ons in 2020 omringden, en in plaats van ons te verbranden tot as, leefden we op. We hebben de wereld laten zien dat ongeacht hoe zwaar en moeilijk het is, wij zijn hier en niets gaat ons stoppen met muziek maken.
Heeft de band plannen om in Nederland te komen spelen zodra dit weer mogelijk is?
We willen nu meteen wel naar Nederland, maar we komen 100% zeker zodra we de kans hebben.
Met welke band zou je echt willen toeren, en waarom?
Ik kan zo geen specifieke namen noemen, elke dag vind ik nieuwere en betere bands, en we zouden heel blij zijn om met één van deze bands te toeren als we de gelegenheid hebben. Als je samen met een andere band toert, deel je de passie en liefde voor het publiek en de muziek. Ik weet zeker dat zodra de tijd komt om een tour te plannen, we makkelijk een een band kunnen kiezen om deze grote momenten te delen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00