Home » Morta Skuld – Wounds Deeper Than Time

Morta Skuld – Wounds Deeper Than Time

door Filip van der Linden
139 views 2 minuten leestijd

Morta Skuld is herrezen! Hun nieuwste album is een opgestoken middenvinger naar alle trends die death-metal recent beïnvloeden.
 
Wounds Deeper Than Time is zo old-school death dat het bijna een handleiding is. Deze death is puurder en beter dan die van Morta Skuld in de jaren ‘90.
 
Voor de Amerikaanse death metal-helden van weleer is Wounds Deeper Than Time het eerste studio-album dat verschijnt sinds Surface uit 1997. Voor de release van het album is Morta Skuld herenigd met Peaceville Records. Het album is geproduceerd door Scott Creekmore (Putrid Pile, Lividity).
Wounds Deeper Than Time is een mix van power, brutaliteit en verpletterende riffs die onmiskenbaar gebaseerd zijn op de death van begin jaren ’90, aangevuld met een techniciteit die je tegenwoordig maar zelden hoort. Drummer Eric House levert hier zijn meesterwerk af en drumt als een metronoom op speed. Onder meer op Hating Life en In Judgment hoor je drum-werk waar heel wat andere drummers een puntje kunnen aan zuigen.
 
Maar de prestaties van House zouden niet uitblinken als niet ook de rest van de band zijn stinkende best zou doen. De grunts van band-oprichter David Gregor katapulteren je van bij opener Breathe In The Black zo terug in de tijd, zowel muzikaal als qua onderwerpen. Ook de tandem van Scott Willecke (gitaar) en AJ Lewandowski (bas) excelleert op hoog niveau.
 
Frontman Dave Gregor stelt dat dit de beste line-up is die Morta Skuld al gehad heeft en dat is waarschijnlijk niet gelogen. Dit album is één aangehouden trip op het hoogste death-niveau. De kers op de taart is de sublieme titeltrack Wounds Deeper Than Time. Maar eigenlijk laat Morta Skuld op dit album nergens een steek vallen.
Wie zijn death-metal graag rauw en origineel lust, moet Wounds Deeper Than Time zeker een kans geven.
 
https://www.youtube.com/watch?v=ctdCPivhTUQ
https://www.youtube.com/watch?v=aBsvNAs6ai4

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00