Home » My Favorite Scar – Wide Awake (pt 1)

My Favorite Scar – Wide Awake (pt 1)

door marvin@rockportaal.nl
121 views 2 minuten leestijd

myfavscarDaar zijn ze weer. De heren van de Nederlandse darkrockformatie. Nadat Universal ons in 2010 met My Favorite Scar liet kennismaken leek er voor de Nederlands een mooie toekomst weggelegd. Echter drie jaar later komen de mannen met een nieuw album dat in eigen beheer uitgebracht is. Het kan verkeren. Echter wie hierdoor denkt dat we met een mindere plaat te maken heeft komt gelukkig bedrogen uit.
Deze productie is namelijk meer dan prima. De plaat is een soort EP dat uit een zevental nummers bestaat. Het belooft een reeks te worden aangezien we hier te maken hebben met part 1. Gelukkig maar, denk ik dan want de heren laten horen dat er ondanks het vertrek van drummer en oprichter Stephen van Haestregt niets veranderd is. De vervanger Roel van Helden, die we kennen van Sun Cage, vervult de rol van drummer met verve.
De muziek kenmerkt zich wederom door rock met metalinvloeden en hier en daar een vleugje industrial. Alles wat we van de band kennen is er weer, en op zijn minst net zo goed. Het heeft even geduurd maar My Favorite Scar heeft zeven topnummers afgeleverd. De donkere riffs, de onheilspellende stem van zanger Jeroen, alles klopt. Tel daar het strakke drumwerk bij op en men heeft een dijk van een plaat te pakken. Hier en daar is het vrij duidelijk door wie de heren beïnvloed zijn qua stijl maar dat deert helemaal niets als je dat omtovert in een eigenzinnige unieke mix. Producer Oscar Holleman heeft overigens wederom een prima prestatie afgeleverd.
My Favorite Scar is van eigen bodem en we kunnen daar met recht trots op zijn. Nadeel vind ik wel dat het album aan de korte kant is, maar zoals we weten zit er dus nog meer werk aan te komen en als dat van eenzelfde kwaliteit is dan kijk ik er reikhalzend naar uit. Ieder nadeel heeft dus inderdaad zijn voordeel.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00