Home » The Answer – W2 (Den Bosch) 17/11/2013

The Answer – W2 (Den Bosch) 17/11/2013

door Maurice Tonies
243 views 6 minuten leestijd

The Answer - W2 (Den Bosch) 17/11/2013´t Heerljke avondje is gekomen! Hiermee bedoelen we niet de goedheiligman die dit weekend is aangekomen in Nederland. Er zijn twee bands die ook in dit weekend aanwezig zijn in ons land. Gewapend met gitaren zijn zij van ver gekomen om ons te gaan vermaken en gezien hun reputatie moet dat ongetwijfeld gaan lukken. Geen Nederlandse acts vanavond op de bühne van de W2. De zondagavond is gereserveerd voor een delegatie uit Australië en een uit Ierland. Laat daarom de gitaren maar klinken, Den Bosch is er klaar voor!
Tracer, de band uit Australië mag vanavond gaan aftrappen. Zanger Michael neemt plaats achter zijn microfoon en begint. Niet veel later komen ook bassist Jett en drummer Andre hem vergezellen en mag het trio helemaal los gaan. En dat doen ze! Meteen gooien ze de olie op het vuur en gaan er helemaal voor. Wat een brute kracht, wat een doordenderende klasse. Tracer speelt rock die doet denken aan de jaren ’90,  maar dan wel die van de stevige kant. “El Pistolero” is hun recente wapenfeit en de setlist ken dan ook een flink aantal tracks van dit nieuwe album. Zanger Michael is een geweldenaar op zijn gitaar en doet meteen denken aan klassieke rockhelden, waarbij zijn poses dit gevoel enkel versterken. Ook zijn geweldige stemgeluid past er dan ook prima bij. Wie naar drummer Andre kijkt kan niet anders dan hem vergelijken met Dave Grohl. Tracer - W2 (Den Bosch) 17/11/2013Er zijn te veel gelijkenissen. Podiumperformance, kracht en looks zouden hem zowaar de titel dubbelganger kunnen opleveren. Zo doet de hele band eigenlijk wel vele artiesten denken en toch zetten ze een unieke show neer vol doorstuwende tracks. Het publiek wordt dan ook rijkelijk getrakteerd op rock. Er zijn veel fans in de zaal en deze schreeuwen en springen maar al te graag mee op deze muziek. De energie van het publiek wordt behoorlijk op de proef gesteld. De band mag een uur lang spelen en dat vraagt veel. Gelukkig gooit Tracer er dan ook een geweldig bluesnummer “Sleep By The Fire” tussendoor. Hierdoor bewijst de band van meerdere markten thuis te zijn. Wie zich al niet in de woestijn waande wordt er nogmaals wat dieper ingetrokken. Het schitterende stemgeluid van Michael en de basloopjes Jett en de rake klappen van Andre maken Tracer tot de ideale opener van deze avond.
The Answer - W2 (Den Bosch) 17/11/2013The Answer mag zich dan ook in een warm bad wanen. De formatie uit Ierland stond al eerder in de zaal van de W2 en ditmaal mogen ze hun album “New Horizon” komen promoten. Het draait bij The Answer om seventiesrock. Deze stijl wordt door veel bands al uitgedragen, maar The Answer weet zich wel overduidelijk heer en meester te maken in dit genre. Of het nu komt door het geraffineerde gitaarspel of toch door die charismatische zanger, ergens worden die antwoorden vanavond wel duidelijk bij The Answer. Zanger Cormac Neeson doet enorm veel denken aan Robert Plant. Dat komt door die slungelige look en dat lange haar, waarmee hij met regelmaat voor de microfoon hangt. Als deze band dan ook een cover zou spelen van Led Zeppelin zouden ze er zowaar nog goed mee wegkomen ook. Vanavond draait het echter om het presenteren van nieuw materiaal en wie nog niet weet hoe elk nummer heet wordt door Cormac uit de brand geholpen. Heel wat nummers worden simpelweg aangekondigd.
Naast materiaal van “New Horizon” is er ook voldoende plek voor oudere nummers, waaronder de klassieker “Under The Sky”, waarmee de band hun naam overduidelijk vestigde. Er wordt dan ook behoorlijk meegezongen op dit nummer. Het publiek heeft er behoorlijk zin in vanavond en beweegt flink mee op de muziek. Ondanks dat het zondagavond is blijkt er nog genoeg energie te zijn om nog even los te gaan. Dit is ook wel te wijten aan de twee steengoede bands van vanavond. Wat wel jammer is dat het tempo er bij The Answer wel wat meer uitgaat. Je moet niet raar opkijken dat een nummer bij The Answer gemiddeld een vijf minuten mag duren. Daarentegen hoeven we ons niet te vervelen. De band weet de W2 van vooraan tot achteraan te boeien. The Answer - W2 (Den Bosch) 17/11/2013De zanger maakt met regelmaat contact met het publiek en draagt zelfs een nummer op aan een dame die vooraan bij het podium staat. Ze weten dan ook nog waar ze vanavond staan en dat ze er in het verleden ook al eens zijn geweest. Het enthousiasme spat dan ook van het podium en blij vertellen ze dat ze morgen een dag vrij zijn, dus even lekker los mogen gaan. Als dan ook zanger Cormac richting in het einde van de show het publiek induikt en daar verder zingt blijkt wel hoeveel lol ze er in hebben. The Answer is een band die er echt voor gaat en zich niet met slechts met een voldoende wil laten afschepen. Men gaat voor goud en die geweldige strot van de zanger van The Answer maakt het dan ook meer dan waar. Als dan ook de band een volgende keer weer Den Bosch aandoet staan we graag weer vooraan!
 


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00