Home » Nickelback – Ziggo Dome (Amsterdam) 18/11/2013

Nickelback – Ziggo Dome (Amsterdam) 18/11/2013

door ina@rockportaal.nl
732 views 3 minuten leestijd

skilletBij aankomst kan ik gelijk aansluiten in de lange wachtrij, maar aangezien we worden vermaakt via een grote buitenscreen is dat niet erg. Er worden nog heel wat grote namen verwacht in Ziggo Dome, goed om te weten! Nickelback verwelkomt zijn fans zelfs via deze screen. Dat is vast standaard bij geprogrammeerde bands, maar het doet wel erg leuk aan. 
De wachtrijen verdwijnen vlot door het snelle afhandelen bij de ingang. De show was niet uitverkocht, maar erg veel zal het niet schelen. Vanavond speelt Nickelback hun hits ter ere van het pas uitgebrachte album Best of. Wereldwijd heeft de band meer dan 50 miljoen albums verkocht. Een prestatie die de Canadezen gelukkig ook weer Nederland brengt.
In het voorprogramma staat de band Skillet. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar wat een geweldige verrassing. Lekker stevige muziek van deze band uit Amerika en de toon is gelijk gezet! De vrouwelijke drumster heeft een geweldige stijl van drummen. Ze mept haar drumset zowat de buhne af. Wat een power heeft deze dame. En wat een mooie samenspel van deze band. Hier wordt gezamenlijk de beuk erin gegooid. Alles ter opwarming van Nickelback. Uiteindelijk is het dan toch eindelijk tijd voor Nickelback, daar zijn we immers voor gekomen.

nickelbackVanavond staan de echte fans in de zaal en is het genieten geblazen van de vele hits die de band heeft gemaakt. Dat zijn er meer dan genoeg om een avond mee te vullen.Totaal worden er maar liefst 18 songs gespeeld. Het is toch ook wel erg tof om eens alleen maar hits te horen! Persoonlijk kan ik geen enkel negatief punt over Nickelback noteren, hulde aan deze band die hun fans echt weet te bereiken.
Er is veel aandacht voor het publiek en met regelmaat zijn beelden van het publiek te zien op grote screens achter de band. Ook zijn er veel gesprekjes tussen de songs door. Je ziet dat de band zich happy voelt en dat heeft echt wel effect op het publiek.Ook worden er grapjes gemaakt wiens kant van het publiek het hardst kan schreeuwen. Achterin de zaal merk ik dat het weinig scheelt wiens kant het meest kan schreeuwen, het enthousiasme zorgt voor een supersfeer. De afwisseling van rustige songs met stevige rocksongs is ook zeer goed in balans. Nummers als Burn it to the ground, Photograph, Figured you out, Too bad, laat maar komen. Nickelback is recht door zee. Het publiek smult. Al met al een perfecte belevenis. Nickelback verdient alle respect hier in het Ziggo Dome en krijgt dat geheel terecht ook!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00