Home » Nieuwe single van Words That Burn

Nieuwe single van Words That Burn

door Maurice van der Zalm
131 views 1 minuten leestijd

Na een flitsende start en het album Regret Is For The Dead drie jaar geleden deelt het Ierse Words That Burn steeds wat speldenprikken uit met nieuwe singles en video’s. Vandaag is de nieuwe single Riptide in première gegaan bij Overdrive. Het verschil dit keer is dat meteen duidelijk is geworden dat Words That Burn met een nieuw album op de proppen komt op 11 juni. Het album heet Pyres en ligt hoogst waarschijnlijk in het verlengde van wat we op Regret Is For The Dead mochten horen. 
Rockportaal schreef hierover: “Regret Is For The Dead is melodisch, krachtig en energiek en laat een band horen die aan de vooravond staat van hele mooie tijden.
De nieuwe single Riptide heeft inderdaad een krachtig karakter en binnen de melodische metal(core)setting gebruikt Words That Burn elektronische elementen waardoor het geheel een luchtige ondertoon heeft mee gekregen. Stevige drumpartijen worden geregeld even stilgelegd om vanuit de relatieve stilte onverwacht weer in te zetten. Gitaartechnisch zweeft het geluid door de compositie heen en bindt en boeit.
Bekijk de video op Overdrive  of bekijk de facebookpagina
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00