Home » Nirwana Tuinfeest 2014 Zondag – Lierop 17/08/2014

Nirwana Tuinfeest 2014 Zondag – Lierop 17/08/2014

door Wendy Steenmans
167 views 8 minuten leestijd

Nirwana Tuinfeest, wie kent dit kleine maar erg gezellige festival niet in het zuiden? Heb je er nog nooit van gehoord? Dan is het zeker de moeite waard om er toch eens een kijkje te gaan nemen. Vandaag is Rockportaal voor de derde dag op rij aanwezig bij het festival om verslag te leggen.
De zondag staat als familie dag bekend en voor de kids is er dus van alles geregeld zodat zij ook de tijd van hun leven hebben. Zo zijn er op het voor hen afgezette terrein onder andere springkussens en een klimmuur te vinden. Vind je jezelf nog niet kleurrijk genoeg dan kan je jezelf ook laten schminken. Voor de kunstzinnige kan je graffiti spuiten of kan je knutselen. Genoeg om het de kleinsten onder ons ook naar hun zin te maken dus. Het weer is ons vandaag iets beter gezind maar toch is het koud wat er toch voor zorgt dat deze laatste dag niet uitverkocht is.
defamericans-20140817-009De eerste band speelt al op de achtergrond als we het terrein op lopen. De eerste pilsjes vloeien al rijkelijk en het is al gezellig druk. Nog even wat bekenden groeten en dan is het tijd voor de eerste band die we meepikken op zondag.
Def Americans hebben er zo te zien zin in, net als het publiek. Bij de eerste tonen van Ring Of Fire zit de sfeer er al dik in en worden zelfs de eerste danspasjes al geplaatst. Het verbaast me echter wel dat deze band al zo vroeg op de middag gepland staat. Wat later op de avond zou zeker niet misstaan. De set van drie kwartier vliegt in een snel tempo voorbij en biedt ruimte voor allerlei meezingers. Gelukkig is er nog tijd voor een toegift. De band geniet duidelijk deze middag.
Verder met Tribute to Fatal Flowers. Deze band van voornamelijk rockliefhebbers is ontstaan uit een project. Deze band wijdt voor enkele maanden tijd aan een bepaalde band om tributes te spelen. De band wil niet te lang van eenzelfde band nummers spelen en kiest daarom juist hun projecten. De mannen zijn goed op elkaar ingespeeld en dat zie je terug in hun performance. Contact met het publiek wordt meerdere keren opgezocht. Het terrein loopt steeds voller, ondanks het bewolkte en regenachtige weer. De Lieropenaren zijn niet klein te krijgen zo blijkt. De gitarist van de band, tevens ook jongste telg, is pas 22. Het is duidelijk dat hij wel raad weet met zijn gitaar. Toch is deze jongeman nog vrijgezel. Het vrouwelijk schoon in het publiek schreeuwt hem een warm hart toe waar hij duidelijk van geniet.
outofcontrol-20140817-009De derde band die op ons programma staat is Out Of Control die nummers van U2 covert. Deze tribute band is vernoemd naar het eerste nummer van U2. De band begint gelijk vol gas met het nummer Vertigo wat zeker in de smaak valt bij het publiek. De nodige biertjes zitten al in de man of vrouw waardoor iedereen wat losser wordt. Dat de band hard werkt aan hun performance is duidelijk. Als je luistert met je ogen dicht zou je denken dat de echte U2 aan het optreden is. Een akelige maar wel fijne prestatie dus. Alle bekende nummers komen voorbij. Nummers als Sunday Bloody Sunday en Pride in the name of love worden luidkeels meegezongen. De set wordt afgesloten met With Or Without You. Met een mooi zonnetje is dit een geweldige afsluiter van deze haast magische set.
Tijd vliegt voorbij en we zitten al over de helft van de line up van vandaag. Gelukkig staan er nog drie geweldige bands op de planning. Iedereen is inmiddels al wat meer wakker en is het tijd voor wat meer herrie. Tijd voor de hardste band van vandaag en dat zijn niemand minder dan een System Of A Down tribute band, Back To The System uit Italië. Ook deze mannen hebben er zin in en gaan gelijk vol gas van start met Hypnotize. De toon is gezet en het is duidelijk wat deze mannen van plan zijn.  Zoals je dat van een system tribute mag verwachten, up tempo nummers die meermaals uitnodigen voor een moshpit. Het Nirwana tuinfeest publiek backtothesystem-20140817-008hoef je dat geen twee keer te vragen en gaan er vol tegenaan. Frontman Mauro Aspite weet het publiek om zijn vinger te winden, alles wat hij vraagt aan verzoeken wordt gewillig opgevolgd. Voor we het in de gaten hebben is het tijd voor het laatste nummer, Spiders. Onder luid applaus verlaat de band het podium. Maar het publiek wil nog meer van al dit gitaargeweld en meer dat krijgen ze. Nog één keer helemaal los en daar is Chop Suey! een geweldig nummer voor. Gas op die krukas en vol de beuk erin, genieten! Als afsluiter nog even een groepsfoto met het publiek erbij.
re Editors, de naam zegt het al,  een Editors tribute is de volgende in de line up. Deze band die heel wat Belgische bandleden telt weet wat een feestje bouwen is. Alle bekende nummers van de editors passeren de revue. Door de regen die met bakken uit de lucht komt laten de festivallers zich niet uit het veld slaan. Poncho aan en feesten met die hap. Dit feest smaakt naar meer naar mate de set vordert. Helaas is er geen tijd voor een toegift. Snel wordt het podium omgebouwd en worden er digitale backdrops opgehangen.
robotrock-20140817-004Robot Rock is de hekkensluiter van deze avond. Met deze Italiaanse Daft Punk Tribute heeft de organisatie van Nirwana Tuinfeest weer een mooie multi culti line up weten te regelen. Deze dj set is zeker een waardige afsluiter voor de 39e editie van Nirwana Tuinfeest. Helemaal in stijl van Daft Punk met bijbehorende visuele effecten maken ze dit geheel compleet. Het dak gaat eraf ondanks dat het veld een flink stuk leeggelopen is. Nog voor het eind van de set verlaten we met een fijn en tevreden gevoel Lierop. Nirwana Tuinfeest, de complimenten voor weer een geslaagd feestje. Op naar volgend jaar met een bijzondere editie waar de organisatie belooft flink uit te pakken.
Schrijf het alvast in je agenda: 21, 22 & 23 augustus 2015 zal de 40e editie van Nirwana Tuinfeest losbarsten in de tuin van Nirwana.
Verslag vrijdag
Verslag zaterdag
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00