Home » Nirwana Tuinfeest 2014 Vrijdag – Lierop 15/08/2014

Nirwana Tuinfeest 2014 Vrijdag – Lierop 15/08/2014

door admin
176 views 5 minuten leestijd

14945768322_30435477b2_oDit weekend is het weekend van de grote festivals Lowlands en Pukkelpop maar natuurlijk ook die van Nirwana Tuinfeest in het dorp Lierop. Een gemoedelijk, relatief klein festival met ook dit jaar weer grote nationale en internationale namen op het programma zoals oa. Kensington, Papa Roach, Vandenberg’s Moonkings, Toy Dolls, Chef Special en Band of Skulls.
De weersvoorspellingen voor dit weekend zijn niet gunstig, maar zoals bij eerdere edities zal het wel meevallen met de regen. Naast het grote podium heeft het festival dit jaar een grote tent met leuke optredens. Mocht het toch hard gaan regenen dan kan iedereen toch droog staan.
14759255069_b2d2138e1d_oWe beginnen de eerste dag van het festival met het optreden van The Dirty Denims. In mei is de bassiste Sabine vervangen door Ashley. Sabine heeft ervoor gekozen om verder te gaan als bassiste van de nu immens populaire Sharon Kovacs. Ashley blijkt een waardige vervanger te zijn. Ze heeft haar bruiloft speciaal verplaatst naar gisteren zodat ze vandaag op Nirwana Tuinfeest kan spelen. Dat is pas Rock ‘n Roll. Ze heeft zelfs nog een roze kousenband om. Het veld staat nog niet vol, maar toch weet de band met veel energie iedereen op te warmen voor wat er vandaag nog komen gaat.
14923128666_5bb9c5178a_oNet zoals vorig jaar staat dit jaar Kensington op het programma. Je kunt op dit moment geen festival programma meer bekijken zonder deze naam tegen te komen. Dit blijkt dan ook terecht te zijn. In tegenstelling tot eerdere jaren is de band meer een festival band geworden.  Dit weekend zijn ze ook nog op Lowlands te zien, maar Nirwana is eerst aan de beurt.
Zanger Eloi Youssef en gitarist Casper Starreveld zoeken regelmatig contact met het publiek en zwepen de mensen op om te gaan crowdsurfen. Het publiek geniet met volle teugen en als er bij het nummer “Home again” confetti in de lucht geblazen wordt is het feest compleet. De kleine regenbui tijdens het optreden mag de pret niet drukken. Waarschijnlijk is Kensington voor vele bezoekers de headliner van het festival.
14759958547_7ce86eb3c6_oOok de Nijmeegse band Navarone stond vorig al op het programma. Op het moment dat de band begint met spelen, houdt het op met regenen. Vorig jaar speelden ze nog Child in Time van Deep Purple en dat maakte veel indruk op het publiek. Dit jaar spelen ze alleen eigen werk van het onlangs uitgekomen album “Vim and Vigor”. De stem van zanger Merijn van Haren heeft een groot bereik en velen zingen de nummers al met hem mee. Vooral het nummer Smash and Grab’ it blijkt populair te zijn. Mochten er nog mensen bij zijn die Navarone nog niet kennen, zij zullen de band niet snel meer vergeten.
In de nieuwe tent wordt er, tussen de optredens door, rockmuziek uit de 60’s, 70’s en 80’s gedraaid op vinyl zodat de rock klinkt zoals het bedoeld is. Bleven voorheen veel mensen bij het buitenpodium hangen, nu verplaatsen de meesten zich naar de tent om van de muziek en een drankje te genieten.
14924378546_68a9a853e0_oWaren er bij de vorige bands nog vooral de wat jongere bezoekers van het festival die vooraan stonden, nu gaat de gemiddelde leeftijd ietwat omhoog voor de volgende band: Vandenberg’s Moonkings. Gitarist Ad van den Berg is voornamelijk bekend geworden met de bands Whitesnake en Vandenberg. Na een lange tijd van afwezigheid op het podium, heeft hij deze nieuwe band opgericht en samen met Jan Hoving (Zang), Sem Christoffel (Bas) en Mart Nijen Es (Drums) verovert hij nu de wereld. Het enthousiasme van Jan is aanstekelijk en steeds meer mensen komen dichterbij staan. Ondanks dat de band genoeg eigen materiaal van hun succesvolle album “Moonkings” speelt, zijn het toch de oude hits Here I Go Again (Whitesnake) en Burning Heart (Vandenberg) die het goed doen bij het publiek en dan ook volop meegezongen worden.
14947609755_f10f3e7b5f_oIs zanger Jacoby Shaddix van de uit Californië afkomstige band Papa Roach vijf minuten voor het optreden nog de rust zelve, op het podium is hij niet te stoppen. Vanaf de eerste noot van Between Angels And Insects springt en spuugt hij in het rond en lijkt onvermoeibaar. De fans die vooraan staan zingen iedere letter mee, en krijgen High-Fives van de zanger. Zowel oude als nieuwe nummers komen voorbij en als Jacoby vraagt om een circle pit, dat krijgt hij die ook. “We zijn heel ver van huis, maar jullie zorgen er voor dat we ons thuis voelen”.
Natuurlijk wordt het optreden afgesloten met het de grootste hit van dit Amerikaanse viertal Last resort en daarmee komt dan ook een einde aan de eerste dag van dit leuke, gezellige festival in Lierop. De campinggasten verplaatsen zich langzaam naar hun slaapplaats waar ze ongetwijfeld de avond nog zullen voortzetten met een afterparty. Morgen kunnen we weer een leuke dag verwachten in de tuin van Nirwana.
Verslag Zaterdag
Verslag Zondag


 

 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00