Home » Obese + Komatsu + Orange Goblin – Dynamo (Eindhoven) 10/02/2017

Obese + Komatsu + Orange Goblin – Dynamo (Eindhoven) 10/02/2017

door Jochem van der Steen
145 views 4 minuten leestijd

Vrijdagavond en drie stoner bands. Dat moet reden zijn voor een feestje. Bovendien staat Eindhoven wel bekend als een plaats die dit type muziek weet te waarderen. Tel daarbij op dat je met Orange Goblin zeker het neusje van de stoner zalm hebt en bovendien een band die graag live speelt en de verwachtingen zijn zeker hooggespannen.
Voor Obese frontman Koos is het vanavond zijn 1 na laatste optreden met de band. Na de tour zal hij zich namelijk volledig gaan storten op zijn werk als kunstcriticus.. Dat maakt het extra jammer dat het in de zaal vrij leeg is. Het volle geluid van deze band verdient beter. De sludge / stoner is van een kwaliteit die ook over de grenzen zou kunnen aanslaan, en de heren zien er puik uit, strak in het pak. Koos oogt zeker als een echte frontman en er komt een flink geluid uit zijn strot. Laten we hopen dat de heren van Obese snel een waardige vervanger weten te vinden en het geplande album door kan gaan.
Komatsu speelt natuurlijk een thuiswedstrijd zoals ze zelf ook lachend aangeven. Niet dat dit de reden is dat ze in het voorprogramma staan, tenslotte staan ze met Orange Goblin ook op andere plaatsen in het land. Nee, de reden is simpel weg dat de stoner van deze band staat als een huis en een prima opwarmertje is voor de hoofdact. Het is nu ook een stuk drukker geworden in de zaal en het enthousiasme van het publiek is zeker daar. Flink wat heads bangen en lange haren vliegen in het rond als windmolens. Komatsu speelt met gebruikelijk plezier en kwaliteit een mooi afwisselende set waar in ze het beste van hun kunnen laten horen. Er wordt nog een nummertje opgedragen aan Twan, de onlangs overleden man achter de populaire alternatieve Eindhovense kroeg, De Alstadt. Classy.
Als Orange Goblin frontman Ben Ward iets kan is het wel zijn opkomst maken op het podium. Armen omhoog, vuisten gebald weet hij gelijk het enthousiasme van het publiek los te maken. Hij heeft dan ook het haar, de tattoos maar zeker ook de lengte die een stoner frontman nodig heeft.
Het is duidelijk dat deze heren al heel wat optredens op hun naam hebben staan want ze weten precies welk nummer wanneer gespeeld moet worden. Meer vuige, rock ‘n roll achtige nummers worden precies op de juiste momenten afgewisseld met de meer typische stoner of het metal-achtige The Fog. Als het gas even terug genomen moet worden om het publiek op adem te laten komen spelen ze het wat rustigere Time Travel Blues.
Regelmatig spoort Ben het publiek aan om los te gaan, en ik moet zeggen hij krijgt dat redelijk voor elkaar. Misschien komt het ook wel omdat het een vrijdagavond is dus het bier wat rijkelijker vloeit dan op een doordeweekse concert dag, maar bijna niemand staat stil. Gebroederlijk, arm om de schouders staat er een hele linie voor het podium te headbangen. Uiteindelijk kijken twee heren elkaar in het publiek elkaar even aan en besluiten dan toch een moshpit op te starten. Even later vliegt het bier dan ook door de lucht en gunt het minder avontuurlijke deel van het publiek de stoeiende meute hun plezier.
Orange Goblin komt braaf terug voor een toegift, maar zonder was ik ook al prima tevreden geweest. Het was simpelweg een prima, vuig en ruig optreden vol gevarieerde stoner waarbij je je niet hoeft te vervelen omdat het nergens te psychedelisch wordt en de rock ‘n’ roll altijd voorop blijft staan.


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00