Home » Paaspop 2023: Donderdag (Schijndel) 06/04/2023

Paaspop 2023: Donderdag (Schijndel) 06/04/2023

door Maurice Tonies
1,4K views 6 minuten leestijd

Het festivalseizoen begint traditioneel op Paaspop in Schijndel. Normaliter kan men drie dagen genieten van heel veel optredens op het Brabantse festival, ware het niet dat groothandel Sligo er niet een extra dagje aan heeft toegevoegd. Noem het een sponsordagje, noem het een pre-party of noem het de Witte Donderdag van Paaspop 2023, een mooi programma ligt er op ons te wachten.

Het festivalterrein ligt er schitterend bij, ze weten er elk jaar iets moois van te bouwen in het Brabantse land. De weergoden zijn het festival minder goedgezind, er staan lange files en ook is het parkeren op een weiland al een hele uitdaging. Rockportaal laat zich niet uit het veld slaan en staan al op tijd in The Jack om het optreden van Blanks bij te wonnen. Voor velen is Blanks bekend van het programma De Beste Zangers en vol enthousiasme gaat de zanger van start met veelal eigen materiaal. Blanks brengt zijn muziek uit op zijn eigen label en doet dit zeer succesvol. Met grote regelmaat is hij samen met zijn band te horen bij diverse programma’s en ook vandaag in deze tent komt zijn muziek goed tot zijn recht. Ook mag de cover van Falco-cover Jeanny niet ontbreken en zo heeft het publiek wat nog niet zo bekend is met zijn muziek alsnog iets mee te zingen. Op deze speciale festivaldag zijn veel gezinnen afgekomen en zo zien we veel ouders en kinderen in de tent die ook nog eens kunnen meezingen op het bescheiden hitje Better Now. Blanks zet dan ook een prima set neer in The Jack!

In de Apollo, de grootste tent op Paaspop vinden we wederom een oud-deelnemer van het programma De Beste Zangers. Niemand minder dan Davina Michelle mag daar acte de préséance gaan geven. De carrière van deze zangeres is in een sneltreinvaart beland en nu behoort ze bij de absolute top van Nederland. Een volle Apollo inpakken blijkt als snel een koud kunstje. Wat heeft deze dame een dijk van een stem en ze bewijst al snel de concurrentie met Anouk wel aan te durven. Davina Michelle imponeert met een sterke performance waarbij confetti, een grootse lichtshow, schitterende visuals, pyro’s en een aantal extra trommels niet mogen ontbreken. Davina Michelle is de afgelopen tijd niet meer van de radio af te slaan, ze scoort hit na hit na hit en deze komen allemaal voorbij in de Apollo. Sommige artiesten hebben er soms wel moeite mee om zich ook live te kunnen bewijzen, maar Davina draait nergens haar hand voor om. Ze danst, springt, tiert en stuitert als een dolle over het podium, een echte powerdame zien we dan ook het aan het werk die ondertussen al veel meer is dan die zangeres die Duurt Te Lang tot een grote hit maakte. Davina stelt ons vandaag meteen een aantal nieuwe nummers voor, covert Brtiney Spears’ Toxic en met Heartbeat onderstreept ze nogmaals haar talent.

Op deze eerste festivaldag in Schijndel staan ook heel wat artiesten op het podium die we ook in het reguliere Paaspopweekend zullen terugzien. Zo doen Flemming en Antoon de tenten vollopen en zijn er vooral veel jeugdige fans die op deze manier misschien wel voor het eerst een optreden van hun helden kunnen bijwonen. De telefoons gaan met regelmaat de lucht in en dat zal later op deze avond bij Suzan & Freek en Goldband niet anders zijn. Paaspop trakteert de bezoekers op een groots gevarieerd programma, waaronder Mental Theo, Di-Rect, Merol, een Queen-tribute, Paul Elstak en vele anderen, maar er staan ook artiesten op het podium die niet de reguliere programmering hebben gehaald.

Een van die acts is het Nijmeegse Navarone. De band mag in The Jack eens laten horen hoe nu die nummers van het nieuwe album V eigenlijk klinken. Het album is wisselend ontvangen, des te interessanter is het om deze show in The Jack bij te wonen. Frontman Merijn van Haren en de zijnen bouwen hun set niet langzaam op, de klok staat op rock en met Divided, Another Way en Snake grijpen ze meteen alle aandacht. Werkelijk alle bandleden zijn in beweging, wat geweldig om iedereen zo aan het werk te zien. Navarone heeft ook een vaste schare fans en vooraan is het logo van de band dan ook volop te zien. Deze fans zingen dan ook de teksten van werkelijk elk nummer mee, zelfs de nieuwe tracks kost ze totaal geen moeite. Als Navarone bij de ballads even wat gas terugneemt horen we pas iets meer geroezemoes in de tent, voor de rest kijkt iedereen aandacht naar deze show, die door de afwisselende setlist de nodige publieksfavorieten bestaat. Wat is het heerlijk om The Red Queen Effect weer te horen, maar ook de stevige drop in End Of The World mist de uitwerking niet in Schijndel. Navarone is dan ook klaar voor het festivalseizoen.

Een band die altijd klaar is voor een show zijn de heren van DeWolff. Ondertussen zijn ze een vaste waarde geworden in het festivallandschap en keer op keer weten ze zich weer door te ontwikkelen. DeWolff schuwt het experimenteren niet en met hun huidige album Love, Death & In Between hebben ze wederom bewezen ons wederom omver te kunnen blazen. Dat gebeurt dan ook live op het podium in Schijndel. De tijden dat de heren nog maar “die jonge jochies met dat Hammond-orgel bij De Wereld Draait Door” waren is allang passé. Hier staat een geoliede machine die zelfs van de oude albums geen nummer meer hoeft te spelen om toch een grootse show neer te zetten. Naast het geweldige eigen spel van deze heren hebben ze ook vandaag weer hun achtergrondzangeressen meegenomen die zo de show nog meer glans geeft. The Jack raakt dan ook in trance door de verrichtingen van DeWolff en niet voor niets zouden we dan ook kunnen stellen dat DeWolff een van de beste en hardst werkende bands van ons land is. Na bijna drie kwartier spelen kondigt de band helaas al het laatste nummer aan, maar daar kan een vette knipoog bij geplaatst worden. Het allerbeste nummer is voor deze finale bewaard. Twintig minuten lang mag het nummer Rosita door de speakers in The Jack klinken. Rosita is de track waar alles in zit en op het einde van dit nummer komt alles samen in With A Little Help From My Friends-singalong. Wat een verwennerij op Paaspop.

Terwijl de bezoekers langzaam vanaf de modderige weilanden weer hun weg naar huis hopen te bereiken toveren we de eerste glimlach op ons gezicht. We hebben al aan Paaspop mogen ruiken op deze Sligro-avond… laat die drie volle dagen maar komen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00