Home » Feuerengel – Musis (Arnhem) 08/04/2023

Feuerengel – Musis (Arnhem) 08/04/2023

1,K views 4 minuten leestijd

Musis Arnhem staat vandaag in het teken van de Duitse Rammstein tribute band Feuerengel. Met een setlist van twee uur beloofd het heel wat te worden.

Feuerengel

Precies op tijd begint Feuerengel aan zijn set. Ze beginnen met het rustige Armee der Tristen, maar met het tweede nummer Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen is de zaal meteen in feeststemming. De eerste vlammen zijn een feit en dat is natuurlijk toch een groot deel van de show.

Du riechst so gut begint met frontman Boris die een enorme boog met vlammen rond manoeuvreert. De mannen maken er echt een feestje van. Muzikaal zijn ze nauwelijks van Rammstein te onderscheiden. Enkel de frontman verraadt dat je naar een tribute aan het luisteren bent. Bij het nummer Ich tu dir weh wordt de toetsenist als een hond aan een lijntje de badkuip in geleid. Niet veel later giet de frontman een melkkan koud vuur leeg in het bad en zijn er diverse ontploffingen vanuit het bad.

Bij Asche zu Asche staan de microfoons van de beide gitaristen Farb & Daniel in vuur en vlam. De band speelt veel met het publiek en moedigt ze aan mee te zingen, klappen en juichen. Tijdens Mein Teil zet Boris de toetsenist Chris in vuur en vlam door een vlammenwerper op de kookpot te richten.

Du hast wordt verrijkt met een showelement wat ik niet eerder van de band gezien heb, ze schieten namelijk net als Rammstein twee vuurpijlen af die richting balkon schieten over het publiek heen. Ze verlichten heel de zaal en geven een mooi effect.

Na de setlist doet de band net of ze weg gaan, maar uiteraard komen ze terug voor een encore. De toetsenist komt als eerste terug en laat het publiek meezingen met zijn kleine synth. Dan komt Boris het podium op en gooit de synth kapot. Dan beginnen ze aan een kleine extra setlist, want de mannen blijven terugkomen.

Bück dich is het eerste nummer van de encore en de frontman heeft traditiegetrouw een spuitende neppiemel uit zijn broek hangen. Alleen deze keer spuit hij echt bijna iedereen onder in de eerste paar rijen, het water bleef maar komen.

Na het nummer Zeit is het dan echt afgelopen. De band neemt nog een foto met het publiek en wij gaan huiswaarts. Dit was een geweldige show, met strakke muzikanten die er echt een feest van weten te maken. Zeker één voor in de boeken.

Setlist: Armee der Tristen, Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen, Waidmanns heil, Ausländer, Du riechst so gut, Deutschland, Zeig Dich, Keine Lust, Ich tu dir weh, Links 2 3 4, Asche zu Asche, Dikke Titten, Mein Herz brennt, Zick Zack, Mein Teil, Radio, Sonne, Du hast, Engel

Encore: Bück dich, Feuer frei, Ich will, Zeit

https://www.facebook.com/feuerengelmusic
https://www.feuerengel.de/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00