Home » R.A.T.S. – Knegsels Fist 17/08/2019

R.A.T.S. – Knegsels Fist 17/08/2019

door eilish@rockportaal.nl
220 views 3 minuten leestijd

Het Knegsels Fist staat jaar in jaar uit bekend als een echt familie evenement. Daar hoort natuurlijk een gevarieerd muziekprogramma bij. Maar wie zegt dat je daar meerdere bands voor nodig hebt? Deze avond is één band meer dan genoeg. Met een uitgebreide setlist waarin alle populaire genres voorkomen weet de band R.A.T.S. de zaterdagavond helemaal af te maken!
Wanneer de vijf jonge mannen het podium betreden weten ze meteen goed de aandacht te trekken, zelfs van de allerkleinsten in de zaal. Het duurt niet lang voordat er een groep dansende kinderen voor het podium ontstaat, al kennen zij de nummers die tot nu toe gespeeld zijn waarschijnlijk niet. Het enthousiasme van de artiesten is duidelijk aanstekelijk.
De jongens van R.A.T.S. begonnen hun muziekcarrière in 2012 op het Wilhelminaplein in Someren. Al speelden ze maar een half uurtje, de show bracht hen wel de eerste boekingen, waarna de muzikanten snel aan de slag gingen om hun repertoire verder uit te breiden. Inmiddels heeft de band een bandwedstrijd in Eersel gewonnen en hebben ze in het voorprogramma gestaan van de Limburgse muziekgroep Rowwen Hèze. In de afgelopen zeven jaar is R.A.T.S. uitgegroeid tot een ervaren feestband, die overal het dak eraf speelt.
Er komen allerlei bekende nummers voorbij, van Rihanna tot Rammstein. De jonge mannen laten zien dat zij erg veelzijdige muzikanten zijn, die zelf ook een brede muzieksmaak hebben. De kids blijven vrolijk rondjes rennen, de jongeren staan arm in arm voor het podium mee te zingen en zelfs de ouderen in de tent staan lekker te swingen. Iedereen heeft het naar zijn zin. Dat geldt zeker ook voor de artiesten zelf. Lead-gitarist Rob Thijs gaat helemaal op in zijn gitaarspel en is constant geconcentreerd met zijn instrument bezig. Bassist Freek van de Mortel heeft gedurende het grootste deel van de performance een tevreden glimlach op zijn gezicht, zowel tegenover het publiek als zijn bandgenoten. Zanger John Bakx heeft een musical- en theaterachtergrond en dat is goed te merken. Hij zet de interactie met het publiek op de eerste plaats en dit zorgt voor een persoonlijke sfeer. Toetsenist Hans Liebregts mag dan achterin op het podium staan, maar hij valt zeker niet minder op. De manier waarop hij achter zijn keyboard staat te swingen en bij sommige nummers ook nog als tweede gitarist fungeert trekt het gewenste deel van de aandacht naar het achterste gedeelte van de stage. Drummer Mark van Mierlo zit geen seconde stil, zoals je ook zou verwachten van een goede drummer. Het ziet eruit alsof hij al het bier dat hij drinkt er meteen weer uit zweet.
In de tweede set speelt de band vooral medleys, die zo goed in elkaar overgaan dat veel mensen vrolijk de tekst van het eerste nummer blijven zingen terwijl het tweede nummer al bezig is. Nou zou je misschien zeggen dat Knegsel niet veel voorstelt, het is overigens maar een klein dorpje. Ze mogen dan geen bushalte hebben, maar op deze zaterdagavond is het dorp Knegsel wel de gastheer van het meest rockende feestje van Brabant!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00