Home » Rattlesnake Shake – De Pas (Heesch) 22/10/2016

Rattlesnake Shake – De Pas (Heesch) 22/10/2016

door Maurice Tonies
307 views 5 minuten leestijd

rss252De Osse coverband Rattlesnake Shake bestaat dit jaar 25 jaar. Lang geleden werd er eens gevraagd of er band op een nieuwjaarsfeest in Café Kaatje in Oss wilde spelen en de rest is geschiedenis. Rattlesnake Shake was geboren en speelde sindsdien in binnen- en buitenland. Festivals zoals de Zwarte Cross, Paaspop en Festyland zijn al meerdere keren door de heren opgeleukt. Een jubileumfeest mag dan ook niet ontbreken en onder de noemer “Mad Max – 25 Years on the Road” staan de heren in De Pas in Heesch.
De avond wordt geopend door de coverband Underduck. Ook deze formatie komt uit Oss en is al jaren actief. Vol enthousiasme trappen de mannen af met Tie Your Mother Down en daarmee is de toon van vanavond gezet. De klok staat op rock en het is tijd om een avond ondergedompeld te worden in gitaren en covers. De zaal in Heesch loopt langzamerhand steeds voller en voller. De oproep om met z’n allen het feest bij te wonen is door velen omarmd. Aan het begin van het optreden is het geluid nog wel even wennen. Het staat vrij hard, maar hierdoor komt het geluid van de band wel prima boven het publiek uit. Vriendengroepen claimen her en der een statafel en ook duiken er oude t-shirts van de coverbands op. Underduck geeft aan blij te zijn om het feestje van hun vrienden meer glans te mogen geven. Als men een applaus vraagt voor het hoofdprogramma wordt hier echter wat lauwtjes op gereageerd. Underduck laat zich echter niet van de wijs brengen en speelt een lekkere set.
Vervolgens is het aan de jubilarissen om er een geslaagde avond van te maken. Heel toepasselijk wordt er geopend met In The Year 2525, een cover van Zager & Evans en een duidelijke knipoog naar het 25-jarig jubileum. Een enthousiast publiek juicht de mannen uit Oss toe en Rattlesnake Shake vervolgt hun optreden. Al jarenlang weten de heren menig feesttent en festival op zijn kop te zetten met hun uitvoeringen van diverse rockcovers. Zo veroverden de heren al eens de publieksprijs bij coverbandwedstrijd Clash of the Coverbands en dit leverde een optreden op in poptempel Paradiso. Vandaag zetten de heren hun zegetocht ook vrolijk voort en schotelt het publiek in Heesch een gevarieerde setlist voor. Popnummers krijgen een rocksausje, waardoor de vuisten ook voor dit soort nummers de lucht in gaan, maar ook rockklassiekers krijgen soms een eigen interpretatie. Zanger Jan Loeffen staat een big smile op het podium en alleen al zijn enthousiasme maakt het tot een geslaagde avond. Ook zijn mede-bandleden doen een duit in het zakje door al rockend over het podium te denderen. Samen vieren zij het feestje op het podium, samen zijn ze Rattlesnake Shake.
Het is dan ook genieten geblazen in de grote zaal van De Pas. Er wordt volop meegezongen op Wild Boys, Rock Me Amadeus en Du Hast. Het zijn echter niet alleen de pure rocksongs die het goed doen. Zo wordt er ook meegezongen op Walk Like An Egyptian, I Love It , The Power en Hello. Zo bewijzen de heren van alle markten thuis te zijn. Niet vreemd zou je zeggen, want coverbands horen heel veel te kunnen spelen. Rattlesnake Shake is echter geen commerciële coverband die elk weekend op elke kermis staat. Het is dan ook noemenswaardig dat de band 25 jaar bestaat. Hier wordt halverwege de show ook even kort bij stilgestaan. Tijdens een eerder jubileum werden al oud-bandleden in het zonnetje gezet en nu wordt de crew bedankt waar men al vele jaren op kan rekenen. We Are The Roadcrew is dan ook de ultieme cover om de crew te bedanken. De show in Heesch heeft als ondertitel Mad Max – 25 Years On The Road en daarbij mag Mad Max niet worden overgeslagen. Gedeeltes uit de film komen op een groot scherm op de achtergrond voorbij, maar door het vele podiumlicht is het helaas niet zo goed te zien. Wel is te merken dat er aandacht is besteed aan het thema, want cover We Don’t Need Another Hero komt uit de filmklassieker.
Rattlesnake Shake heeft veel aandacht besteed aan hun show. Zo is er een mooie lichtshow bedacht, gaan er tijdens de show wat pyro’s de lucht in, wordt er confetti over het publiek uitgestrooid en komen er danseressen op het podium. Het is dan ook veel meer dan gewoon een coverbandje. Het draait natuurlijk wel om de muziek en daar is niets op aan te merken. Een medley van Metallica-nummers gaat er bij elke bezoeker wel in. Meebrullen en zingen is bijna verplichte kost, Dat mag ook gezegd worden voor de afsluiter van de set. Al jarenlang staat hun hit Babica op de setlist en ook vandaag mag deze niet ontbreken, Het feest is compleet, de avond is geslaagd. Natuurlijk wil het publiek nog meer en in het toegift komt een mix voorbij die erg doet denken aan Me First & The Gimme Gimmes. Daarna blijkt de show er toch echt op te zitten. Voor het publiek kan het feest natuurlijk nooit lang genoeg zijn, waardoor de ongeveer 800 bezoekers zich in het cafègedeelte komen melden om verder te rocken op de klanken van Outline. Waar we eerder alleen maar mannen op het podium hoorden zingen is het nu aan de dames om plaats te nemen achter de microfoon. Een aangename afwisseling op deze avond. Nogmaals gaan de vuisten in de lucht en toevallig klinkt weer Queen’s Tie Your Mother Down. De feestelijke avond begon met een coverband, kreeg als hoofdprogramma een coverband en sluit dan ook af met een coverband. Wederom wordt er volop meegezongen en wordt er aan de bar nog volop bier genuttigd. 25 Years On The Road is dan ook een geslaagd feest en als het aan het publiek ligt gaat de band nog jaren mee. Op naar de volgende 25?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00