Home » Retropop 2015 – Emmen 13/06/2015

Retropop 2015 – Emmen 13/06/2015

door ina@rockportaal.nl
261 views 7 minuten leestijd

CC9I3451-BorderMaker15.000 concertgenieters op uitverkocht Retropop in Emmen 13.06.15
Het festival vindt plaats bij de Grote Rietplas in Emmen en ook al is het uitverkocht, het lukt de organisatie zoals altijd weer om voor een goede balans te zorgen waardoor iedereen zich prima op het terrein verdeeld.
Het festival beschikt deze keer over drie podia. Op de mainstage staan aangekondigd: Clouseau, ABC, OMD, Ed Kowalczyk en Tom Jones. Verder is er een Nederpop stage en een Future stage.
Helaas regent het bij aanvang, maar o.a. bij de garderobe zijn regenponcho’s verkrijgbaar. Gelukkig is het na zo’n anderhalf uur droog en kan iedereen bij een waterig zonnetje gaan genieten van alles wat dit festival te bieden heeft en dat is veel. Maar liefst 14 bands in totaal!
De verwachtingen zijn hooggespannen dus eerst maar naar de Time Bandits die op de Nederpop stage van start gaan. Het is gelijk een kwestie van lekker meezingen. Onder leiding van leadzanger Alides Hidding worden meegenomen in een reisje door de tijd. De band speelt vlekkeloos hun bekende hits als live it up, specialized in love en I’m only shooting love. Het regent op dit moment nog, maar dat maakt het meezingende publiek uiteraard niks uit.
Op het zelfde moment staat op de Future stage de band Ronde die een prima show brengen. De gemiddelde leeftijd van deze band ligt rond de 20 jaar. Geheel geen retro dus! Maar mij bevalt de eigenwijsheid van de organisatie die ieder jaar voor een verrassend tintje zorgen! Dit jaar dus een Future stage! Top om gewoon ieder jaar iets verrassends te doen! En zo krijg je ook een jonge categorie mensen op de been die hierdoor ook kunnen kennismaken met retro bands!
CC9I3648-BorderMakerKlein minpuntje is er wel. Helaas moet je dus echt kiezen want het tijdschema van de Nederpop stage overlapt volledig met die van de Future stage. Als hier een half uur verschil in had gezeten was dat prettiger geweest want ik wil uiteraard gewoon alles zien en dat hoorde ik van meer mensen om mij heen.
Hierna wandel ik naar de mainstage (Unive-stage) om Clouseau te zien. Tja, we kennen ze allemaal van de hits op de radio en de verrassing is dus des te groter als blijkt dat deze sympathieke Belgen een fantastische live show neerzetten!! Hits en minder bekende hits (althans voor mij) volgen elkaar op en het uur vliegt voorbij!
Hierna naar de Nederpop stage voor Van Dik Hout. Deze band is in 1985 ontstaan waar schoolvrienden de band oprichtten. In eerste instantie werden covers gespeeld van de Stones en Eagles, maar rond 1990 stapt de band over op Nederlands talig en wordt de naam Van Dik Hout aangenomen. De nationale doorbraak komt in 1994 met de single Stil in mij. Uiteraard komt dit nummer aan bod maar ook Alles of niets wordt gelukkig niet overgeslagen.
En ook al klinkt het tof, ik ga nu toch richting de Future stage om Armand & The Kik te zien. Armand past in het retro gebeuren met zijn bekende rode haardracht maar is een aangename combinatie met The Kik die onlangs gezamenlijk een album hebben uitgebracht. Hierop staan oude liedjes van Armand in een nieuw Kik jasje zullen we maar zeggen. Zeer prettig!

CC9I3967-BorderMakerRetour naar de mainstage, nu voor ABC. Deze Engelse band met leadzanger Martin Fry stond in de jaren 80 veelvuldig in de hitlijsten en wat klinken ze goed!!!!! Gelukkig overlapt er niks en kan ik heerlijk de volle show blijven luisteren en meezingen met de hits als Look of love en Poison arrow. Ook de onbekende songs klinken erg gaaf. Het uurtje vliegt voorbij en ik wandel naar de Nederpop stage voor Het Goede Doel. Deze band weet als geen ander hoe ze een feestje moeten geven en dat doen ze dan ook. Aan het eind haalt Henk Westbroek zijn kleinzoon naar de bühne die de muzikale genen van zijn opa blijkt te hebben geerfd. Hij mag meezingen met Sinterklaas wie kent hem niet. Vertederend en het volledige publiek is om.

Vanwege het overlappen heb ik helaas de band Afterpartees gemist.
Inmiddels is het 18.45 uur en begint geheel volgens planning de band OMD. Deze band speelt in originele bezetting en ik blijk meer hits te kennen dan ik vooraf had gedacht! De zanger/bassist staat niet stil en er wordt genoten van nummers als Locomotion, Sailing on the seven seas en de overbekende Maid of Orleans.
CC9I5128-BorderMakerIk wil graag Douwe Bob zien en haast mij naar de Future stage. Tjonge, wat een charisma en wat een leuk geheel om Douwe met zijn muzikanten te zien en te horen. Omdat Douwe dezelfde dag ook op Pinkpop stond werd hij met de helikopter ingevlogen wat hij zelf ook bijzonder vindt want hij zegt: “ik heb jullie allemaal gezien! Jullie mij ook”? Gejuich volgt want we zijn maar wat blij dat hij er staat. Helaas kan ik niet de volle show zien want de Nits staan op de Nederpop stage. Deze band met Henk Hofstede, Robert-Jan Stips en Rob Kloet zijn rasmuzikanten en het is duidelijk merkbaar dat hier met passie muziek wordt gemaakt. In het publiek zie je mensen die echt staan te genieten. Zelf heb ik er niet zoveel mee dus ik ga maar even een hapje eten. Keuze genoeg en je hoeft nergens te dringen.
CC9I5282-BorderMakerLekker nieuwe energie, op naar de mainstage voor niemand minder dan Ed Kowalcyk. Deze Amerikaan was de zanger van de rockband Live die voor veel hits hebben gezorgd. Nou, het is genieten van deze zanger. Wat een energie en leuk contact met het publiek!!! Helaas vliegt het uur veel te snel voorbij!! Overcome blijft nog een hele tijd in mijn hoofd zitten.

Nog een keer naar de Future stage waar Jett Rebel staat geprogrammeerd. Jett is adembenemend goed. Ik weet dat Rob de Nijs op de Nederpop stage staat, maar ik blijf fijn bij Jett. Open air, een veld vol publiek en rock op de buhne. Ik ga nergens anders heen!
Nadat hij afscheid neemt wandel ik voor de laatste keer naar de mainstage voor de finale act van deze avond. Grote legende Tom Jones!!!

CC9I6029cr-BorderMakerHet is inmiddels een stuk kouder geworden, maar zodra Tom de buhne opkomt swingen we onszelf allemaal warm. Wat een grootheid is deze man en wat een dijk van een stem heeft Tom. In een roes vliegt het uur voorbij. Seks Bomb dendert de nacht in ,maar ook Delilah en I’ll never fall in love again zijn heerlijk om naar te luisteren en mee te zingen. Sir Tom, thank you. Wat was dit geweldig.

Dank aan Retropop voor dit onvergetelijk feest! Jullie krijgen ook dit jaar weer een welverdiend applaus!

Ik laat mij volgend jaar graag weer zo verrassen. Keep up the good work, maar daar heb ik alle vertrouwen in.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00