Home » Richie Sambora – 013 (Tilburg) 17/06/14

Richie Sambora – 013 (Tilburg) 17/06/14

door ina@rockportaal.nl
158 views 3 minuten leestijd

Als we het over Bon Jovi hebben dan denk je al gauw aan de oprichter van de band; Jon Bon Jovi. In het algemeen zal niet iedereen gelijk weten dat Richie Sambora jarenlang gitarist is geweest bij Bon Jovi tenzij je natuurlijk een groot fan bent. In 2013 verliet hij de band om solo verder te gaan.In Tilburg is de komst van Richie Sambora echter geheel geen geheim. Iedereen komt speciaal voor deze man. Op de parkeerplaats zie ik aardig wat auto’s met kentekens uit Belgie staan. Richie Sambora is op tour maar doet slechts 1 show in Nederland. Dus komen we gewoon met zijn allen naar Tilburg toe. De zaal eigent zich hier ook perfect voor, mooie acoustic en sfeer.
InaNieboerrsRond 20.45 uur begint de show en de volledige uitverkochte zaal begint volluit te juichen. Mister Sambora arrived on stage…. Hij heeft als special guest een opvallende dame bij zich; Orianthi. Zij is een Australische gitariste die speelt alsof het allemaal geen enkele moeite kost. Als Amerikaans rock icoon heeft Richie in enorme zalen gestaan, maar juist het kleinschalige vindt hij geweldig. Hij zoekt dan ook veelvuldig contact met het publiek om te laten weten hoezeer hij ieders komst waardeert.
Zodra de eerste tonen worden ingezet is het gelijk duidelijk. Dit wordt een fenomenaal optreden!!!! Richie is vocaal niet continu op zn best (wat hees soms), maar wat een magnifieke stem. Echt een artiest wat daar staat en wat komt hij solo goed tot zijn recht. Ook al speelt hij nu solo, gelukkig komen er wel Bon Jovi songs voorbij. Geheel in eigen uitvoering, maar prachtig om te horen. Een aantal van die songs zijn Living on a prayer, Lay your hands on me, Wanted dead or alive, I’ll be there for you, The distance (eerste keer live gespeeld en zijn favoriet van de hardere Jovi songs), Stick to your guns (erg gewild onder de echte fans, nooit op single uitgebracht, maar een van de mooiste ballads).
InaNieboerrsmVan zijn solo-werk krijgen we o.a. Nowadays, The Answer (kippenvel voor de Richie fans!), Stranger in this town, every road leads home to you, seven years gone (zijn favoriet) en burn the candle down voorgeschoteld.
Het is een plezier voor alle bezoekers dat hij zich solo zo in de picture zet want de wereld mag wel zien wat voor kwaliteiten hij heeft en zijn sympathieke karakter zorgt er gewoon voor dat je het hem ook gunt. Iedere song vergt een andere gitaar en we zien vanavond heel wat verschillende exemplaren langskomen. Hij weet zich te verliezen in zijn gitaarspel en dat is prachtig om te zien.
Het samenspel met Orianthi is ook perfect. Wat mij betreft had deze dame nog wel meer aandacht mogen krijgen want ze vult de show erg goed aan. Al met al was het vandaag een feestje die twee uur duurde. In een roes keren we huiswaarts. Wellicht toch nog maar even naar Duitsland waar hij binnenkort zal optreden om nog een keer te genieten……
Songinformatie met dank aan: Anita Pop

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00