Home » Robin Borneman – Doornroosje (Nijmegen) 22/02/2019

Robin Borneman – Doornroosje (Nijmegen) 22/02/2019

door Maurice Tonies
178 views 4 minuten leestijd

Met het uitbrengen van The Cradle Tree is er een einde gekomen aan de Folklore-trilogie van Robin Borneman. Door de eerdere delen legt de Ossenaar de lat al vrij hoog en heeft hij velen laten genieten van de avonturier die centraal staat in de Folklore-reeks. The Cradle Tree was eerder deze week al te horen op de streamingdiensten, maar voor de echte releaseparty staan de fans graag bij een uitverkocht Doornroosje geduldig in de rij.
Nieuwsgierig komen bezoekers het pand binnenlopen. In welke samenstelling staat Robin Borneman vanavond op het podium? Normaliter wordt hij vergezeld door zanger Merijn van Haren en gitarist Roman Huijbreghs van het Nijmeegse Navarone, maar aangezien Navarone vanavond in de finale staat van The Voice Of Holland kunnen zijn zogenaamde “amigo’s” er niet bij zijn. Hoe heeft de Brabander dit weten op te lossen?
Ietwat zenuwachtig komt Robin met zijn band het podium oplopen en eigenlijk vraagt hij al meteen of er al nieuws is vanuit Hilversum? Hoe doen zijn vrienden van Navarone het? Kennelijk vindt Robin het ook enorm spannend en is zo’n talentenjacht ineens veel belangrijker geworden dan eerst werd gedacht. Maar goed, de naam van The Voice Of Holland noemen in Nijmegen, waar Navarone vandaan komt, is allang niet meer vreemd. De stad is ook al weken in de ban van de talentenjacht. Zou het lukken dat “hun jongens” er als eerste deelnemende band er met de overwinning vandoor gaan? Het gaat echter wel om de releaseparty van Robin Borneman en de zanger neemt in vogelvlucht de eerder verschenen delen van de Folklore-trilogie met ons door. Hij speelt een paar nummers van deze twee albums en ook zonder de twee afwezigen staat het wederom als een huis. Nijmegen ligt aan zijn voeten en luistert aandachtig naar zijn mooie stemgeluid. Wat opvalt is dat de nummers vol vuur worden gespeeld en dat vervangende gitarist Joris zijn rol vol verve vervult! Het publiek geniet en als Robin zijn lijflied Awake speelt lijkt het alsof er een groots koor in Doornroosje aanwezig, kippenvel alom!
Wie naar Doornroosje is gekomen om het nieuwe Folklore III te horen moet nog even geduld hebben. Robin Borneman last na het spelen van nummers van de eerste twee delen een pauze in, zodat iedereen nog even de kans krijgt om op zijn vrienden stemmen. Velen halen dan ook de telefoon tevoorschijn om een steentje bij te dragen, waarna de show weer wordt hervat. Evenals op eerdere albumpresentaties speelt Robin Borneman het gehele album in chronologische volgorde. Wie dan ook het album al heeft beluisterd zou al kunnen weten wat men te horen krijgt en zich misschien stiekem al eens achter de oren hebben gekrabt: “Is Folklore III niet ietwat aan de rustige kant?” Hier is live totaal niets meer van te merken. Zo laat invalgitarist Joris horen tijdens Stormcrow dat hij uit het juiste hout is gesneden. Wat zet hij prima solo neer en dat onder toezicht van Robin, die met een grote glimlach toekijkt hoe de Roman Huijbreghs-leerling een perfecte vervanger blijkt. Ook de andere bandleden doen exact wat er van hen wordt verwacht en het prachtige stemgeluid van Robin mag door de kleine zaal van Doornroosje galmen.
De zanger heeft een voorliefde voor grauwe duistere muziek. Denk daarbij aan artiesten zoals 16 Horsepower, Nick Cave en Tom Waits. Dit is ook te horen in de show van vanavond. In I’ve Been Around zet hij een weergaloze Tom Waits neer, waarbij de lichtshow de finishing touch levert. Wat is het genieten in Nijmegen vanavond en dan moet het absolute hoogtepunt nog komen. Het nummer The Road is waar het op zijn nieuwe album The Cradle Tree om draait. Wat als een kleine song begint ontaardt in een groots bombastisch spektakel, waarbij er ook voor het publiek een grote rol is weggelegd. Robin laat graag het publiek wat meezingen. Artiest en publiek worden samen één. De meer dan tevreden blik van de zanger spreekt boekdelen, hij is uitermate tevreden over hoe deze avond uitpakt en maakt met zijn band een grote buiging, waarna de bandleden hem alleen op het podium achterlaten om het laatste nummer te doen klinken.
Robin verlaat vervolgens ook het podium en we horen door de speakers de afsluitende titeltrack The Cradle Tree, een sprookjesachtige outro die live niet te spelen valt, maar wel een prima slot is voor deze schitterende avond. Zijn albumpresentatie is dan ook meer dan geslaagd en al snel staan er flinke rijen bij de merchandise om zijn nieuwe album te bemachtigen en natuurlijk een handtekening te scoren!
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00