Home » RUV – Live In SCC "T Schiervat (Erica) 30/11/2018

RUV – Live In SCC "T Schiervat (Erica) 30/11/2018

door Edwin Knip
264 views 3 minuten leestijd

Om half tien precies trapt Greenhouse af voor een reeks covers. Vijf lokale muzikanten die samen een hobby bandje vormen, het oogt niet allemaal even professioneel maar er wordt wel met overgave gespeeld en gezongen. Er komen covers langs van Queen, Di-rect, Skik en meer. Na bijna een uur spelen wordt de set afgesloten met een iets te lieve versie van Killing In The Name Of.
De set van RUV staat al op het podium en de band heeft slechts een korte maar grondige soundcheck nodig om de afstellingen naar het gewenste niveau te krijgen. De volumeknop gaat wat verder open als de band inzet voor het eerste nummer. De drie mans formatie bestaat uit bassist/zanger Jeroen Nielen, drummer Ruud Gielen en gitarist Jim Zwinselman. Direct vanaf de eerste tonen van Submarine spat de energie van het podium. Hierna volgen enkele nummers van het eerder dit jaar verschenen debuutalbum. Devil In Me is het tweede nummer, gevolgd door Eye Of The Storm. Dit laatste nummer heeft een toelichting nodig. Na het bestuderen van de setlist valt het op dat dit nummer als Bertje op papier staat. Navraag leert dat één van de vaders, met de naam Bert, tijdens een oefensessie aanwezig was. Na afloop van een lange jamsessie sprak hij de historische woorden ‘hier moeten jullie wat mee doen‘. Het eerste stuk van de jamsessie zou later omgevormd worden tot Eye Of The Storm.
De show gaat verder met Contructive Demolition en het geweldige Antidote. Zwinselman speelt hier en daar een geweldige solo op één van zijn drie gitaren, Gielen werkt zichzelf driemaal in de rondte achter zijn drumkit en Nielen plukt aan zijn bas als een jonge Geddy Lee. Het is geweldig om te zien. Na het, volgens Gielen, standaard verkooppraatje volgen nummers die nog niet verschenen zijn. Het nieuwe album is al opgenomen en de release staat voor 15 februari 2019 op de agenda.
Ondertussen is het aanwezige publiek dichter en dichter bij het podium gekomen, aangetrokken door de positieve energie en het enthousiasme van de band. En omdat er een vriendelijk verzoek kwam vanaf het podium om wat dichter bij te komen. Er volgen nummers als Chasing Dragons, Echoes en Yoko. De set wordt afgesloten met het mooie Endless Summer. Als de band dan afscheid wil nemen, is de zaal het er niet mee eens. De band gaat akkoord met een toegift mits het publiek zich in het zweet komt dansen voor het podium. De deal is snel beklonken en er volgen nog twee stevige nummers.
Ondanks een slecht gevulde zaal heeft de band zich professioneel opgesteld en gespeeld alsof ze voor een volgepakt voetbalstadion stonden te spelen. Er was interactie met het publiek en er was muziek op hoog niveau. Liefhebbers van stevige bluesrock kunnen hun hart ophalen op 14 december in Leeuwarden. Daar zal RUV spelen in De Neushoorn. En voor degene die dan niet kan zit er niets anders op dan te wachten op het nieuwe album. En dat gaat vast goed komen.
Fotografie: Ina Nieboer

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00