Home » Sacred Reich – Cacaofabriek Helmond 07/12/2019

Sacred Reich – Cacaofabriek Helmond 07/12/2019

door eilish@rockportaal.nl
240 views 2 minuten leestijd

Tijd voor een avondje lekker ouderwetse rock&roll. Sacred Reich staat vanavond in de Cacaofabriek, samen met Night Demon. De mannen hebben na 23 jaar toch nog een nieuw album uitgebracht, Awakening, daar hebben we deze tour aan te danken. Daar zijn de fans erg blij mee. Dat is meteen duidelijk te zien, want de zaal staat vol, ram uitverkocht.
De band die Sacred Reich mee heeft genomen is ook zeker geen kleine naam in de rockwereld. De Amerikaanse metalband Night Demon is al jaren bezig de old school heavy metal in leven te houden. Met succes. Ook vanavond brengen ze de gouden jaren terug naar het publiek in de Cacaofabriek. Dat krijgen ze dankbaar terug door een enthousiaste, volle zaal. Ze sluiten hun performance af met een ‘heavy cover’ van ‘Radar Love’ van Golden Earring, als een soort tribute aan het Nederlandse publiek.
Het eerste nummer dat de artiesten van Sacred Reich spelen, ‘Divide And Conquer’ van het nieuwe album, maakt meteen duidelijk dat de band niet leeft op hun vroegere imago. De kwaliteit van de nieuwe tracks komt moeiteloos overheen met hun vorige werken. Echte, onvervalste trash metal. De energie die de band uitstraalt en opwekt bij het publiek is zo sterk dat het al bijna niet meer mis kan gaan. De mannen zijn nog even goed op het podium als ze vroeger waren. De originele leden van de band, Phil Rind en Wiley Arnett, gaan perfect samen met de twee nieuwe aanwinsten Dave McClain en Joey Radziwill. Leuk weetje tussendoor: de nieuwe gitarist, Joey, is 23 jaar. Dus toen het vorige album van Sacred Reich uitkwam, was hij nog niet eens geboren.
De stage presence van de muzikanten van Sacred Reich is redelijk relaxed vergeleken met hun voorgangers van Night Demon, maar op een of andere manier past dat ook bij hun uitstraling. De muziek is chaotisch genoeg om de rust op het podium te compenseren. Of ja, om het nou rust te noemen is ook wel weer overdreven, aangezien we geen één goede blik op het gezicht van de gitarist kunnen werpen omdat er constant haar overheen zwiept. In het publiek ontstaan de nodige moshpits en er melden zich zelfs een aantal crowdsurfers aan, die ook weer vrolijk van het podium af duiken. De band lijkt er de lol wel van in te zien en moedigt het stiekem wel een beetje aan. Wat een sfeer. En wat een avond. Wij zeggen: snel weer doen


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00