Home » ScaRveD – Een interview met zangeres Caro Verboven

ScaRveD – Een interview met zangeres Caro Verboven

door Edwin Knip
139 views 3 minuten leestijd

Rockmuziek uit Belgie van grote klasse, dat is eigenlijk te kort door de bocht om het nieuwe album van Scarved te omschrijven. Een mooi moment om zangeres Caro eens aan de tand te voelen.
Het nieuwe album bevat enkele donkere nummers, teksten als van Battlefield maken je niet vrolijk. Wie schrijft de teksten, en wil de band met haar teksten een boodschap uitdragen?
Verboven: We streven vooral naar nummers met inhoud, die een boodschap meegeven, en waar mensen zich op de één of andere manier in kunnen vinden en/of plaatsen. Luc van Dessels is de componist van het album Lodestone, ik ben de auteur, ik schrijf de teksten.
Ik probeer altijd een nummer, waarvan ik een ruwe versie doorkrijg van Luc, eerst veel te beluisteren om zo te zien welke gevoelens dit nummer bij mij losmaakt. Dan laat ik mijn fantasie de vrije loop en begin ik aan de tekst. Ik probeer vooral te voelen, ik ben een gevoelsmens en dat komt bij muziek goed van pas.
Battlefiels is donker, maar wel realistisch en actueel. Met de mega-strakke trommelslagen van Geert zag ik in mijn fantasie een leger een ander land binnenvallen. Als je het nieuws op je televisie opzet, zie je niets anders.
Ik herinner me nog, in de tijd dat ik de tekst voor Fight For Justice schreef, dat er net die vreselijke terroristische aanslag was gepleegd in Zaventhem en dat ik er helemaal van ondersteboven was. Ik hoorde dit nummer en heb het op die manier van me afgeschreven. Maar…het is zeker niet de bedoeling om een donker album te maken, sommige nummers zijn zelfs heel vrolijk, andere nummers donker.
Sweet Surrender is trouwens een, relatief, luchtig nummer. Is het autobiografisch?
Verboven: Dat laat ik aan jullie verbeelding over….in al mijn teksten zitten autobiografische stukjes, ha ha.
Het boekwerkje bij het album is mooi vormgegeven, is dat een idee van de band of besteden jullie dit uit?
Verboven: We werken voor het artwork samen met Dirk Vollon, een grafisch designer. Hij heeft ook het artwork voor onze vorige cd gedaan. Dirk en ik hebben ooit nog in dezelfde band gespeeld, hij is zelf ook muzikant. We hebben voor een cover-foto gekozen. De foto is gemaakt door kunstfotograaf Pierre Volpe en deze hebben we als cd cover en booklet laten ontwerpen door Dirk Vollon.
Het album kent, wat mij betreft, geen mindere nummers. Hoe kijken jullie zelf terug op het uiteindelijke resultaat?
Verboven: Dank u wel, fijn om te horen! Ha, ha. We kunnen sowieso besluiten dat we als band enorm gegroeid zijn tegenover eind 2012, toen ScaRveD ontstond. We kennen elkaar ondertussen beter, en ook muzikaal voelen Wim, Geert, Luc en ikzelf elkaar goed aan. En dat verschil hoor je. Bij ons eerste album Dynamite waren we zo enthousiast dat we met onze nieuwe band ScaRveD konden starten, dat we zo snel mogelijk de studio in wilden voor opnames. In het nieuwe album Lodestone is meer tijd gestoken.
Wat zijn de (toer)plannen voor 2017? En wordt Nederland ook nog bezocht?
Verboven: De optredens voor 2017 zijn volop aan het binnenkomen nu het nieuwe album er is. Voorlopig enkel in Belgie, we hebben wel enkele interviews gepland op de Nederlandse radio’s en als de kans zich voordoet zullen we zeker ook in Nederland toeren hoor, dat zou super zijn!
We werken momenteel aan videoclips want we zijn van plan om van het album Lodestone drie clips uit te brengen. De eerste clip is momenteel in de maak. We zijn reuze benieuwd naar onze toekomst met ScaRveD, we werken hard en zien wel waar we uitkomen, ha ha. Het leven zit vol leuke verrassingen, nietwaar? :-;

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00